GLORIA, DIN NOU PE LOC DE PLAY-OFF!

Noiembrie 7 09:38 2022 by Sportul Buzoian

Gloria Buzău a urcat pe locul șase al ierarhiei Ligii a doua, o dată cu succesul repurtat duminică în fața Viitorului Pandurii Târgu-Jiu. A fost un joc dominat per total de elevii lui Adi Mihalcea, care au marcat trei goluri și au ratat alte cinci-șase situații favorabile, pentru ca pe final

 să treacă și prin ceva emoții. De partea cealaltă, oltenii nu au mai repetat jocul convingător care le-a adus victoria  cu CSA Steaua București și au plecat din Crâng cu mâna goală, evoluția palidă nedându-le speranțe la mai mult!, scrie arenabuzoiana.ro.

Buzoienii încep în forță, acțiunile lor de atac îl au în centru pe Eduardo Sampaio, dar ”Dudu” nu găsește cele mai inspirate soluții. Câteva șuturi alături de poartă prevestesc deschiderea scorului, care se produce în minutul 14 – Boiciuc trage de la 20 de metri pe centrul porții, dar portarul advers respinge greșit în față, până la ”vulpoiul” Vali Munteanu.

Evident, ”VM”-ul nu poate refuza un asemenea cadou, și scorul devine ceva mai conform cu realitatea din teren. În continuare jocul curge spre poarta oaspeților, Boiciuc ratează incredibil, portarul vizitatorilor dă din nou semne de nesiguranță, iar Răsdan seamănă ceva pericol la poarta adversă. Relu Stoian iese și el greșit la un corner, dar are mare noroc, balonul trimis către poartă de un adversar scurgându-se alături, după ce în prealabil a mângâiat și bara laterală. La pauză, Gloria intră cu un avantaj minim.

Avantaj pe care îl dublează la cinci minute de la reluare, după ce portarul Opric gafează din nou decisiv la un șut al lui Vali Munteanu, iar Blejdea înscrie din apropiere.

Patru minute mai târziu, Boiciuc profită de o deviere nefericită a adversarilor, scapă singur spre poartă și marchează golul izbăvitor, pe care îl căuta de ceva timp. Scor de forfait în favoarea Gloriei Buzău, cu 35 de minute înainte de final.

Din acest moment, mare lucru nu se mai întâmplă. Decât o sumedenie de schimbări, în ambele tabere. Finalul de joc aparține gorjenilor, care reușesc golul de onoare prin Alexandru Dulca, cel care preia bine aproape de careu, se distrează cu Sălceanu și Marku, apoi șutează la colț, fără speranțe pentru portarul Stoian. Accese de furie pe banca buzoiană, mai ales că oaspeții beneficiază și de două lovituri libere de la 18 metri, poziție centrală, una executată de Răsdan alături, alta de Dulca în bara transversală. Se termină 3-1, dar antrenorul Mihalcea este vădit nemulțumit și își varsă nervii asupra unui Neicuțescu care a făcut un gest iresponsabil, care putea cântări greu în economia jocului.

Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine, și Gloria pregătește acum o dispută pe viață și pe moarte contra Unirii Dej, pe terenul acesteia. Până atunci, miercuri Buzăul dă piept cu UTA, în Cupa României,joc care va debuta la orele 14,00.

GLORIA BUZĂU- VIITORUL PANDURII TG. JIU  3-1 (1-0)

Au marcat: V.Munteanu (14), Blejdea (50), Boiciuc (52), respectiv Dulca (88)

Gloria Buzău: R. Stoian, Oteliță, Wiktroski, Marku, Sălceanu, Gaitan (Dr. Lazăr 87′), Honciu (cpt.), V. Munteanu (Neicuțescu 60′), Dudu (Ciobanu 60′), Boiciuc  (Burlacu 81′), Blejdea (Matiș 60′)     Antrenor: Adrian Mihalcea

Viitorul Pandurii: Opric, Dănescu, Ad. Stoian (Al. Dulca 65′), Rogac, Băican Brînzan, Țegle (Vespe 81′), Toma (Godja 65′), Răsdan (cpt.), Dodoi (Istrate 61′), Dragu (Mitrică 61′)  Antrenor: Florin Stîngă

Au arbitrat  Valentin Porumbel (Olteniţa), Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

Observator de arbitri: Petre Radu (Bucureşti).

Delegat de joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

(Articol: Florian NECULAI)

Citește articolul integral pe arenabuzoiana.ro

 

 

 

 

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%