Garda de Mediu Buzău, despre incendiu: ”Atmosfera este poluată”. A plouat cu funingine în Mihai Viteazu

Ianuarie 19 17:20 2021 by stiridebuzau.ro

S-a întunecat cerul deasupra Buzăului, din cauza unui incendiu de proporții care a cuprins un depozit de frigidere scoase din uz. Pompieri din mai multe județe s-au luptat toată ziua cu flăcările imense. Traficul rutier a fost oprit, din cauza norului de fum vizibil de la zeci de kilometri distanță.

În jurul orei 11.00, a fost anunțat la 112 un incendiu izbucnit la un depozit de electrocasnice uzate, aflat în zona industrială a municipiului Buzău. În câteva zeci de minute, au luat foc pe rând mii de carcase de frigider care urmau să ajungă la un reciclator din zonă.

Din cauza vântului, focul s-a extins rapid și la hala societății. Polițiștii au decis să oprească traficul rutier în apropierea depozitului, din cauza norului de fum care învăluiea șoseaua. Fumul gros se vedea de la zeci de kilometri distanță.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, muncitorii având timp să se autoevacueze din hala cuprinsă de flăcări. La intervenție au fost trimise mașini de stingere din mai multe județe. Pentru că se înregistrau degajări mari de fum, autoritățile au transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona afectată.

”Traficul a fost deja restricționat, s-au făcut demersuri pentru a veni autospeciale de la București, Brăila și Vrancea. Important este că nu sunt victime. Vorbim de un incendiu pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați”, spune Adina Moiseanu, subprefect.

La fața locului... [Citește articolul integral pe stiridebuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%