Buzoienii s-au grăbit să se vaccineze la debutul etapei a doua a campaniei

Ianuarie 19 12:56 2021 by sanatateabuzoiana.ro

La centrele amenajate în județ s-au prezentat ieri mi mai multe persoane care nu își făcuseră programare în prealabil.

Bilanț încurajator după debutul etapei a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid la Buzău, unde au fost imunizate în prima zi 470 de persoane. În ciuda problemelor legate de funcționarea platformei on-line pentru programare, sute de buzoieni au reușit să se înscrie, astfel că cele mai recente programări se pot face în prezent pentru luna februarie și, în cel mai fericit caz, spre finalul lunii ianuarie, în centrele mai puțin solicitate. Deși s-a estimat că un centru de vaccinare are capacitatea de a face 60 de imunizări pe zi, iar la nivelul județului s-ar fi putut face 300 de imunizări în cele 5 centre funcționale, numărul de vaccinări a fost mai mare decât cel estimat, depășindu-l pe cel al programărilor făcute în prealabil.

Coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel local, subprefectul Adina Moiseanu, a precizat că s-a ajuns la 470 de persoane vaccinate în prima zi, datorită faptului că la centre s-au prezentat și mulți buzoieni care nu aveau programare. Pentru această zi erau programate 355 de persoane, însă pentru că s-au prezentat mai multe persoane decât  erau așteptate, personalul centrelor a procedat și la vaccinarea celor care veniseră din proprie inițiativă, fără programare.

Adina Moiseanu consideră ca a fost un debut cu dreptul al acestei etape, iar faptul că s-au... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%