Focar de gripă în Buzău, la o școală din comuna Smeeni

Ianuarie 18 11:28 2023 by sanatateabuzoiana.ro

Nouă copii dintr-o clasă cu predare simultană I-IV, din satul Udați, au fost diagnosticați cu gripă și au fost izolați la domiciliu, iar în urma anchetei epidemiologice, DSP Buzău a declarat acolo „focar de gripă” și a dispus măsuri specifice, scrie sanatateabuzoiana.ro.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău a declarat primul focar de gripă din acest sezon, într-o școală din județ, după ce aproape jumătate dintre elevii unei clase cu predare simultană din satul Udați, comuna Smeeni, au fost diagnosticați cu gripă.

Autoritățile de sănătate publică au fost alertate după ce mai mulți copii din aceeași clasă au fost izolați la domiciliu, ca urmare a diagnosticării clinice cu gripă, iar conducerea școlii a constatat că numărul acestra crește pe zi ce trece.

„Este vorba despre o clasă din mediul rural, unde copiii de vârste diferite, de la clasa întâi, până la clasa a VIII-a, învață într-un singur schimb, aici funcționând clase cu predare simultană. În urma diagnosticării clinice cu gripă, a șase copii, și confirmarea altor doi, cu teste rapide, am intervenit pentru a verifica dacă acolo există risc de dezvoltare amplă a procesului infecțios. Astăzi am recoltat probe și pentru testare PCR, iar testele PCR au confirmat prezența virusului gripal, astfel că am declarat focar de gripă”, a precizat epidemiologul șef al județului, medicul Carmen Scântei.

Dr Carmen Scantei

Medicii DSP au efectuat, marți, la școala din Udați, o anchetă epidemiologică și au...

Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%