Nepaleza de la băcănie. A venit în România, de la mii de kilometri, pentru o viață mai bună - Campus TV

Ianuarie 18 06:24 2023 by campusbuzau.ro

Din lipsă de personal autohton, tot mai mulți agenți economici din județul Buzău apelează la forță de muncă din Asia.  În județul Buzău, în prezent, se află peste 1.000 de muncitori din Asia, care lucrează, în special, în construcții, în HoReCa, în fabrici sau chiar în ateliere auto. Mai sunt însă și excepții. O băcănie din municipiul Buzău a angajat o nepaleză ca vânzătoare, un lucru mai puțin obișnuit. Deși este venită în România de doar 2 luni, asiatica a învățat deja câteva expresii în limba română. , scrie campusbuzau.ro.

Kusum este din Nepal și a venit în România acum 2 luni. Ea lucrează la o băcănie din orașul Buzău. Primele cuvinte în română pe care nepaleza le-a învățat sunt formulele de politețe. Ia lecții de la colega sa de tură, Mihaela, în timp ce aranjează produsele de pe raft.

Fiecare zi de lucru în băcănie îi aduce lui Kusum noi informații despre limba, oamenii și viața românilor.

Kusum a fost cucerită deja de politețea clienților din România, deși mărturisește că la început era speriată de gândul că a ajuns într-o civilizație extrem de diferită de cea din care a plecat.

Kusum vrea să învețe cât mai multe despre România și să se stabilească aici, așa cum s-a mai întâmplat și cu alți angajați ai proprietarului băcăniei, care deține și un restaurant pe șoseaua de centură a Buzăului.

Băcănia în care lucrează nepaleza se află la ieșirea din Buzău spre Râmnicu Sărat. În România,...

Citește articolul integral pe campusbuzau.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%