EXPOZIȚIE ARHEOLOGICĂ. CELE MAI NOI DESCOPERIRI DIN JUDEȚ

Ianuarie 20 05:30 2021 by campusbuzau.ro

În cadrul manifestărilor din 15 ianuarie, dedicate de  Muzeul Județean sărbătoririi Zilei Culturii Naționale , a fost vernisată și expoziția ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău”.

În cadrul expoziției sunt prezentate o parte din descoperirile arheologice din siturile din județ – Gruiu Dării, Așezarea dacică de la Valea Lupului – Chichirlău, necropola de la Pietroasa și altele –  în care s-a lucrat pe timpul verii, scrie campusbuzau.ro.

Expoziția de acest gen a ajuns la a treia ediție iar conceptul de bază este unul nou pentru instituția buzoiană, care își valorifică astfel muzeistic descoperirile arheologice recente.

Ea este reînnoită în fiecare an cu noile descoperiri din șantierele arheologice și rămâne deschisă până la următoarea sărbătorire a Zilei Culturii Naționale.

Din păcate, din cauza restricțiilor sanitare, la vernisajul din acest an nu a participat și publicul dar, expoziția va putea fi văzută în timpul programului de vizitare a Muzeului Județean Buzău, până în luna ianurie a anului 2022 (Corneliu Floriceanu)

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%