Binecuvântare pentru credincioșii din Cotești

Februarie 6 06:09 2023 by arhiepiscopiabzvn.ro

În prima duminică din perioada Triodului, 5 februarie 2023, credincioșii Parohiei vrâncene Cotești au primit binecuvântare arhierească, participând la Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

Soborul slujitor a fost alcătuit din cinci preoți și doi diaconi: pr. Oscar Frunză – protopop al Protoieriei Focșani II, pr. Adrian Papuc – secretar în cadrul aceleiași protoierii, pr. Sorin Panaitescu – Parohia Cotești, pr. Andrei-Ionuț Stănilă – Parohia Budești, și pr. George-Cezar Trifan – Parohia Blidarele.

În predica adresată credincioșilor, Ierarhul a reliefat sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice din Duminica a 33-a după Rusalii, a Vameșului și a Fariseului (Luca 18, 10-14), explicând că disprețul, ca stare a spiritului uman, este foarte periculos pentru viața spirituală, deoarece creează bariere între oameni.

„Când cineva are conștiința de sine că este puternic, important, bogat, deștept și că nu are nevoie de semenii săi, atunci, un astfel de om nesăbuit începe să manifeste dispreț față de cei din jur, considerându‑i inferiori și neînsemnați. Atitudinea aceasta este păguboasă atât pentru cel în cauză, cât și pentru cei spre care este îndreptată, deoarece dă naștere unui alt păcat, ura; iar când disprețul se manifestă de la cei puternici către cei slabi, la un moment dat, aceștia din urmă ajung să... citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.
Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%