O nouă experiență Erasmus+ pentru profesorii Școlii Gimnaziale Măgura

Februarie 5 16:40 2023 by buzau.net

O nouă experiență Erasmus+ pentru profesorii Școlii Gimnaziale Măgura., în cadrul cursului de formare: ”Noi strategii de comunicare cu elevii, părinții și colegii de școală pentru combaterea abandonului școlar” desfășurat în Ljubljana, Slovenia

Scopul principal al acestui curs a fost dezvoltarea unor tactici eficiente de comunicare a participanților cu elevii, părinții și colegii de școală. Succesul acestui proces de comunicare consta în reflecția personală a participanților și întărirea personală și motivațională a elevilor. Cursul a fost conceput pentru a trage un semnal de alarmă asupra abandonului școlar de la vârste foarte mici, în care rolul procesului în sine este de a depăși barierele comunicării și de a oferi în aceeași măsură suport atât profesorilor cât și elevilor.

Paisprezece profesori din județul Buzău au participat, în perioada 14 – 18 noiembrie 2022, la cursul Erasmus+ in cadrul Programului de Acreditare cu număr de referință, Acțiunea Cheie 1-Educația Școlara(SCH) proiect numărul -2021-1-RO01-KA121-SCH-000005236, “Effective Communication – Teaching and Learning Strategies” –  ”Abilități de comunicare, strategii de predare și învățare pentru preîntâmpinarea părăsirii timpurii a școlii de către elevi”, în Ljubljana, Slovenia.

Am învățat metode și tehnici prin rezolvarea unor situații-problemă, în echipă sau individual,  situații des întâlnite în munca cu elevii. În urma acestui demers am realizat că îi putem ajuta pe elevi creându-le situații de comunicare cât mai atractive, prin jocuri și prin implicarea lor în activități extrașcolare și de voluntariat cu scopul de a înlătura eventualele dificultăți de învățare, creșterea stimei de sine și  a motivației pentru învățare.

Prin antrenarea elevilor în activități cât mai variate dăm posibilitatea unei comunicări cât mai eficiente de ambele părți,  ajungem să îi cunoaștem mai bine, făcându-i să înțeleagă că școala le oferă importante experiențe pozitive de învățare.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%