Buzoieni, blocați în nămeți, operațiuni de salvare. Gestul inconștient al unui tânăr, în plin viscol

Februarie 5 14:07 2023 by sansanews.ro

Chiar dacă au avut experiența viscolului de săptămâna trecută, autoritățile nu au fost scutite de situații în care unii buzoieni, plecați la drum, au fost surprinși de troiene, fiind nevoie de intervenții cu utilaje de deszăpezire. Astfel de situații au fost semnalate pe două drumuri județene, iar cei sinistrați au sunat la 112, scrie sansanews.ro.

„În urma apelurilor prin SNUAU 112 prin care mai multe persoane au cerut ajutorul, fiind blocate în nămeți, polițiștii, cu ajutorul utilajelor de deszăpezire au intervenit pe drumurile Dj203M și Dj216, unde 5 autoturisme nu au mai putut înainta, reușind să ducă într-un loc sigur cele 11 persoane aflate în mașini”, transmite IPJ Buzău.

Pe de altă parte, polițiștii aflați în filtre sau în patrulare, au urmărit să reducă riscul în care unii șoferi să rămână înzapeziți sau să derapeze pe șosele. Surpriza apărut pe DN2 E85, când radarul a surprins o mașină rulând cu 131 km/h în condițiile în care era deja viscol.

„În timpul activităților polițiștii au depistat pe DN2E85, în localitatea Limpeziș, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Galați, al cărui autoturism a fost înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 131 km/h. Pentru că emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactiate a alcoolemiei„, a mai transmis IPJ Buzău.

Vremea rea nu a trecut. Ce măsuri de precauție se recomandă

Polițiștii se află la datorie pe principalele artere de circulație și vă transmit o serie de recomandări pentru a nu ajunge în situația de a apela la drumari să vă scoată din troiene și pentru a preveni accidentele rutiere.

Angajați-vă doar în deplasările ce nu suferă amânare și informați-vă despre condițiile existente pe ruta pe care urmează să o parcurgeți.Pregătiți-vă corespunzător autovehiculul înainte... citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%