Ședința anuală de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

Februarie 5 07:35 2023 by arhiepiscopiabzvn.ro

Membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei s-au întrunit sâmbătă, 4 februarie 2023, în Aula Brâncovenească a Palatului Arhiepiscopal din municipiul Buzău, în ședința anuală de lucru. Lucrările s-au desfășurat sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian și au fost precedate de slujba de Te Deum, oficiată de pr. Marian Gegea – vicar administrativ eparhial, împreună cu un sobor de părinți consilieri eparhiali și diaconi, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

În cadrul ședinței au fost susținute, analizate și aprobate rapoartele generale anuale ale sectoarelor Administrației eparhiale și s-au trasat obiectivele pentru anul 2023. Documentele evidențiază principalele activități derulate, în anul precedent, pe plan sacramental-liturgic, pastoral-misionar, cultural-educațional, social-filantropic și administrativ-gospodăresc.

În cuvântul de încheiere rostit cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre importanța implicării slujitorilor Bisericii în societate.

„Mulțumim și dăm slavă lui Dumnezeu pentru ajutorul și binecuvântarea Sa, revărsate asupra clerului și dreptcredincioșilor creștini din Eparhia noastră, evidente în activitățile bisericești prezentate de coordonatorii și ostenitorii Centrului Eparhial, din care înțelegem că, pe lângă rugăciunea particulară sau comunitară, săvârșită acasă sau... citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%