Apelul disperat al salvatorilor buzoieni: ”Avem ambulanțe care și-au depășit de două ori durata de viață”. Cine le-a sărit în ajutor

Februarie 3 10:48 2023 by sansanews.ro

La luptă fără arme. Asta simt, cu fiecare misiune pe care o au de îndeplinit, salvatorii de la Serviciul Județean de Ambulanță care sunt trimiși la intervenții cu mașini vechi care ar fi trebuit casate de ani buni. Un sfert dintre ambulanțele din Buzău au peste un milion de kilometri sau chiar mai mult ceea ce înseamnă că și-au depășit de două ori durata de viață. Cu alte cuvinte, este nevoie urgentă de mașini noi, însă, de patru ani salvatorii buzoieni primesc de la București doar promisiuni. Pentru a nu intra într-un blocaj tehnic, SAJ Buzău a cerut ajutorul autorităților locale, scrie sansanews.ro.

”Am ajuns să solicităm Primăriei pentru că parcul nostru auto a devenit învechit și foarte învechit. Ultimele mașini le-am primit în urmă cu cinci ani. Între timp a expirat contractul cadru la nivel național prin care se putea face achiziția de ambulanțe și, după cum știți, ar trebui să se facă o nouă licitație care ar putea dura cel puțin un an de zile. Asta înseamnă că următorii trei nu o să avem ambulanțe”, a spus  Gabriel Mihalașcu, directorul tehnic SAJ Buzău.

Parcul auto de la SAJ Buzău are în total 52 de mașini, însă doar un sfert dintre acestea se află în perioada lor optimă de funcționare. Sunt de altfel ultimele ambulanțe noi trimise la Buzău, iar de atunci SAJ nu a mai primit nicio mașină deși din restul de 37 de vehicule multe au deja 10-12 ani vechime.

”15 ambulanțe au fost achiziționate în 2018 și 2019 dar și ele au deja peste 300.000 de kilometri, iar 14 mașini au peste un milion de...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%