Absolvenții, așteptați la AJOFM. Tinerii vor fi ajutați să se integreze pe piața muncii

Iunie 26 09:16 2022 by sansanews.ro

Absolvenții de liceu care nu vor merge la facultate sunt așteptați, în această perioadă, la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă pentru a fi înregistrați ca șomeri. Nu doar că vor primi ajutor de șomaj, dar vor avea o serie de beneficii: vor putea urma cursuri de calificare dar vor ajunge și în atenția angajatorilor care au nevoie de forță de muncă, scrie sansanews.ro.

La Buzău, circa 3.400 de elevi finalizează anul acesta cursurile liceelor sau școlilor profesionale. O parte dintre aceștia își vor continua studiile, alții vor lua calea străinătății, în timp ce unii se vor angaja. Alți absolvenți, însă, sunt așteptați să se înscrie la șomaj. Au termen 60 de zile de la absolvirea cursurilor. Deși a trecut aproape o lună, prea puțini au fost trecuți în bazele AJOFM Buzău.

“Absolvenții promoția 2022 se pot înscrie în evidența instituției în termen de 60 de zile din momentul absolvirii. Ei au terminat ultima oră de curs pe 27 mai, iar cele 60 de zile se calculează de pe data de 27 mai. Vom ajunge, ca în fiecare an, să ne trezim cu foarte mulți absolvenți care vin după cele 60 de zile să se înscrie pentru măsuri active sau ajutor de șomaj și nu-i mai putem înscrie fiindcă au decăzut din drepturi. Anul trecut am avut în jur de 300 în evidență și plată, acum au venit sub 80, deși cifra de absolvenți este comparabilă cu cea de anul trecut. Asta nu înseamnă că facem promovare să...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%