(FOTO) Școala de Olărit de la Colți, finalizată. Turiștii, așteptați cu o serie de surprize

Iunie 26 09:15 2022 by sansanews.ro

Aluniș-Colți, o zonă extrem de ofertantă din punct de vedere turistic, a început să atragă din ce în ce mai mulți vizitatori. Fie că merg la Muzeul Chihlimbarului, fie la așezările rupestre, nu este week-end în care această parte a Buzăului să nu prindă viață. De luna aceasta, însă, turiștii au ocazia să petreacă mult mai mult timp la Aluniș, pentru a putea descoperi întreaga istorie a locurilor, și nu doar câteva ore. A fost finalizată Școala de Olărit de la Colți. Ceea ce înseamnă că turiștii se pot caza câteva zile în camerele atent pregătite pentru vizitatori, timp în care pot învăța meșteșuguri vechi, pot afla istoria ceramicii de Buzău, pe scurt se pot bucura de o minivacanță într-un cadru natural de poveste, în care nu vor avea timp să se plictisească, scrie sansanews.ro.

Un proiect ambițios inițiat anul trecut de Asociația Centrul de Artă Aluniș, Școala de Olărit, prima din Regiune, a devenit realitate.

“Și iată-ne ajunși într-un moment la care am visat și pentru care am muncit alături de comunitate: Școala de Olărit de la Colți, unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale noastre, este realitate. Am pornit la drum cu dorința de a reporni tradiția ceramicii și olăritului pe Valea Buzăului ca mod de celebrare a moștenirii culturale, dar și ca mijloc de a dezvolta zona în armonie cu tradițiile și valorile locale. Școala de Olărit de la Colți este astăzi primul atelier de acest gen din zonă, spațiu de creație pentru artiști, locul unde s-a creat și se produce ceramica de Colți, loc de muncă pentru trei localnici dintre care două sunt primele femei olar de pe Valea Buzăului și exemplu de bune practici pentru dezvoltarea turistică în zonă“, arată reprezentanții Centrului de Artă Aluniș.

Cum meșterii care cunosc tainele olăritului sunt din ce în ce mai puțini, membrii asociației de la Aluniș au reușit să reînvie această...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%