Conectează-te cu noi

24 Ore

România – Ucraina 3-0. VICTORIE IMENSĂ! ”Tricolorii” au făcut-o șah-mat pe Ucraina și au un debut de vis la EURO 2024

Avatar photo

Publicat

pe

Golurile acestei victorii au fost marcate de Nicolae Stanciu (minutul 29), care a șutat năprasnic direct în vinclul porții apărate de Andriy Lunin, Răzvan Marin (minutul 53) și Denis Drăguș (minutul 57), scrie digisport.ro.

Galerie Foto

România – Ucraina 3-0. Prestație ULUITOARE a ”Tricolorilor” la debutul EURO 2024

În primele minute ale duelului de pe Allianz Arena, jucătorii României au apărut crispați de presiunea rezultatului, astfel că Ucraina a fost echipa care a ținut mai mult de minge și și-a creat mai multe situații periculoase la poarta apărată de Florin Niță (36 de ani).

Însă, odată cu trecerea timpului, ”Tricolorii” au părut mai dezinvolți și au reușit să dea primul șut pe poartă al partidei în minutul 8, prin Florinel Coman. Însă, șutul acestuia a fost parat fără probleme de Lunin.

Ulterior, ucrainenii au încercat să dea replica și au insistat mai mult pe flancuri, de unde au centrat în mai multe rânduri periculos, însă, de fiecare dată, Andrei Burcă și Radu Drăgușin au respins excelent.

După o perioadă în care Ucraina a dominat teritorial, România a revenit în atac și a avut o ocazie importantă în minutul 27 prin Dennis Man, care a șutat puțin pe lângă poartă din afara careului.

”Tricolorii” au continuat să preseze și au dat lovitura în minutul 29, prin Nicolae Stanciu, care a șutat năprasnic în poarta lui Lunin. România a continuat să atace și a fost foarte aproape să-și dubleze avantajul pe tabelă în minutul 39 prin Stanciu, care a trimis în bara transversală direct din corner. În cele din urmă, prima repriză s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru România.

În debutul reprizei secunde, tot ”Tricolorii” au fost cei aflați în atac, astfel că, în minutul 47, Florinel Coman a șutat puțin pe lângă poarta lui Lunin. În minutul 54, România a dat lovitura și a marcat pentru 2-0 prin Răzvan Marin, care a șutat din prima puternic, pe jos, direct în plasa adversă. 3 minute mai târziu (minutul 57), ”Tricolorii” au făcut șah-mat defensiva adversă și au marcat pentru 3-0, după un raid al lui Dennis Man și o centrare a acestuia pentru Denis Drăguș în fața porții, care doar a împins mingea în plasă.

Până la finalul partidei, ucrainenii și-au mai creat două ocazii importante (în minutul 84, când Mudryk a șutat puțin peste poarta lui Niță și în minutul 90+2, când Roman Yaremchuk a trimis în transversală dintr-un lob), însă acestea nu au fost suficiente pentru ca Ucraina să obțină ceva din acest meci și de a-i fura României cele 3 puncte.

Clasamentul EURO 2024 / Foto: Digi Sport

România – Ucraina 3-0. START FORMIDABIL la EURO 2024 pentru ”Tricolori”

Min. 90+5: FINALLL! România a învins-o pe Ucraina cu 3-0 și are un debut de vis la EURO 2024. 

Min. 90+4: Ocazie Ucraina! Mudryk a șutat puternic, dar Niță a respins mingea. 

Min. 90+2: Ocazie Ucraina! Yaremchuk a încercat un lob din interiorul careului și a trimis mingea pe transversală.

Min. 90: Fază periculoasă Ucraina! Mudryk a centrat în careu, dar Niță a prins balonul fără probleme. 

Min. 86: Schimbare România! Nicolae Stanciu a fost înlocuit cu Bogdan Racovițan. 

Min. 84: Ocazie Ucraina! Mudryk a avansat în flancul stâng și a șutat periculos puțin peste poarta lui Niță. 

Min. 83: Schimbare Ucraina! Georgiy Sudakov a fost înlocuit cu Ruslan Malinovsky. 

Min. 80: Ocazie Ucraina! Mudryk a centrat în careu din lovitură liberă, Drăgușin a deviat balonul pe spate cu capul, dar Niță a prins balonul. 

Min. 79: Cartonaș galben pentru România! Răzan Marin a fost avertizat. 

Min. 77: Ocazie Ucraina! Sudakov a șutat puternic de la peste 25 de metri, dar Niță a prins balonul. 

Min. 75: Schimbare România! Denis Drăguș a fost înlocuit cu George Pușcaș. 

Min. 75: Schimbare România! Marius Marin a fost înlocuit cu Adrian Rus. 

Min. 73: Fază periculoasă Ucraina! Yarmolenko a încercat să centreze în fața porții pentru Dovbyk, dar Drăgușin a respins mingea în corner.

Min. 72: Schimbare Ucraina! Yukhym Konoplya a fost schimbat cu Oleksandr Tymchyk. 

Min. 68: Ocazie România! Stanciu a executat o lovitură liberă din flancul stâng, dar mingea s-a lovit de plasa laterală a porții lui Lunin. 

Min. 68: Cartonaș galben pentru Ucraina! Yukhym Konoplya a fost avertizat. 

Min. 65: Ocazie Ucraina! Drăgușin a respins balonul în centrul careului, dar Yarmolenko a șutat mult peste poartă. 

Min. 63: Schimbare Ucraina! Viktor Tsygankov a fost înlocuit cu Andriy Yarmolenko. 

Min. 63: Schimbare Ucraina! Mykola Shaparenko a fost înlocuit cu Roman Yaremchuk. 

Min. 63: Schimbare Ucraina! Taras Stepanenko a fost înlocuit cu Volodymyr Brazhko. 

Min. 62: Schimbare România! Florinel Coman a fost înlocuit cu Valentin Mihăilă.

Min. 62: Schimbare România! Dennis Man a fost înlocuit cu Ianis Hagi!

Min. 57: GOOOOLL România!! Dennis Man a centrat în fața careului mic, iar Drăguș a băgat mingea în plasă. 

Min. 55: Ocazie uriașă România! Rațiu a șutat din interiorul careului mic, dar Lunin a respins cu dificultate în corner. 

Min. 54: GOOOOLL România!! Răzvan Marin a șutat din prima din afara careului de 16 metri și l-a învins pe Lunin. 

Min. 50: Ocazie Ucraina! Sudakov a șutat, dar mingea s-a dus în peluză. 

Min. 47: Ocazie România! Coman s-a apropiat de careul advers și a șutat puțin pe lângă poarta lui Lunin. 

Min. 46: A început repriza a doua! 

Min. 45+2: Pauză! România conduce cu 1-0. Ucraina nu a avut niciun șut pe poartă. 

Min. 39: Ocazie uriașă România! Stanciu a centrat din corner, dar mingea s-a lovit de bara transversală. 

Min. 38: Ocazie România! Man a șutat puternic, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă.

Min. 36: Fază periculoasă Ucraina! Mudryk a centrat în careu din flancul stâng, dar Drăgușin a respins mingea în corner. 

Min. 34: Ocazie România! Stanciu a centrat în careu dintr-o lovitură liberă, dar Zinchenko a respins mingea în corner. 

Min. 29: EURO-GOOOL România! Man i-a pasat în marginea careului lui Stanciu, care a șutat din prima năprasnic direct în vinclul porții lui Lunin. 

Min. 27: Fază periculoasă România! Man s-a infiltrat în careul advers din flancul drept, dar Zinchenko a respins balonul în corner. 

Min. 22: Ocazie Ucraina! Dovbyk a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar mingea s-a dus mult peste poarta lui Niță. 

Min. 21: Ocazie Ucraina! Konoplya a centrat periculos în careul nostru, dar Burcă a respins mingea în corner.

Min. 8: Ocazie România! Coman a șutat de la peste 25 de metri, dar Lunin a prins mingea fără probleme. 

Min. 7: Ocazie Ucraina! Tsygankov a șutat din marginea careului de 16 metri, dar mingea a fost blocată de Burcă. 

Min. 3: Fază periculoasă Ucraina! Artem Dovbyk a încercat să preia balonul aproape de marginea careului nostru, dar Niță a prins mingea. 

Min. 1: A început partida! Hai, România! 

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 20. Man, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu

Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

UCRAINA: Lunin – Konoplya, Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko – Shaparenko, Stepanenko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Brazhko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko

Echipe de start: România – Ucraina / Foto: Sofascore UPDATE: Nicolae Stanciu este gata de debutul la EURO 2024: ”E locul unde merităm să fim!”UPDATE: Edi Iordănescu, înaintea meciului cu Ucraina: ”Ne dorim să dăm un nou început fotbalului românesc”UPDATE: Edi Iordănescu a numit cei mai importanți jucători din tabăra Ucrainei, înaintea debutului la EURO 2024UPDATE: Jucătorul de 32.000.000€ al Ucrainei, mesaj pentru Mircea Lucescu la conferința de presăUPDATE: Stadionul din București de pe care poate fi urmărit meciul România – Ucraina: ”Intrarea este liberă”UPDATE: Selecționerul Ucrainei a numit cel mai periculos jucător din tabăra ”Tricolorilor”

”Tricolorii” se află la a 6-a participare la Campionatul European (ultima în 2016). Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 2000, când România a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În cele 16 meciuri jucate la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie (tot în 2000, în fața Angliei).

De partea cealaltă, Ucraina a ajuns la al-4-lea EURO consecutiv, iar cea mai bună performanță a fost obținută la precedentul turneu final, când s-a calificat în sferturi, unde a pierdut în fața Angliei.

Cele două formații s-au întâlnit de 5 ori de-a lungul istoriei, de fiecare dată în meciuri amicale.

29.05.16România – Ucraina 3 – 408.02.11România – Ucraina 2 – 2 (2-3 după executarea loviturilor de departajare)29.05.10Ucraina – România 3 – 220.08.03Ucraina – România 0 – 227.03.02România – Ucraina 4 – 1

România – Ucraina | LIVE TEXT, luni, 16:00. UEFA crede că vor fi 30.000 de suporteri români la Munchen

Duelul dintre România și Ucraina, primul oficial dintre cele două echipe, se va disputa la Munchen, pe Allianz Arena. Se preconizează că stadionul va fi plin, cu toate cele 70.000 de locuri ocupate. Din informațiile trimișilor Digi Sport la EURO 2024, UEFA estimează că vor fi în jur de 30.000 de suporteri ai României, fără să fie avansat un număr și pentru ucraineni.

Supercomputerul a dat pronosticul la România – Ucraina! Câte șanse au ”Tricolorii” să câștige

Un lucru este cert, pe arenă galbenul va fi peste tot deoarece atât noi, cât și ucrainenii preferăm această culoare. Iar pe gazon, noi vom evolua în galben pentru că suntem considerați gazde.

România – Ucraina | LIVE TEXT, luni, 16:00. Echipele probabile

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, MihăilăUcraina: Lunin – Konoplya, Zabarnyi, Matviyenko, Zinchenko – Shaparenko, Stepanenko – Tsygankov, Sudakov, Mudryk – Dovbyk

Lotul României pentru EURO 2024

PORTARIFlorin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0);

FUNDAȘIAndrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAȘIDeian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANȚIDenis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Lotul Ucrainei pentru EURO 2024

Portari: Bushchan (Dinamo Kiev), Trubin (Benfica), Lunin (Real Madrid);Fundași: Matviyenko (Shakhtar), Konoplya (Shakhtar), Bondar (Shakhtar), Tymchyk (Dinamo Kiev), Mykolenko (Everton), Zabarnyi (Bournemouth), Svatok (Dnipro), Talovyerov (LASK), Mykhailichenko (Polissya Zhytomyr);Mijlocași: Yarmolenko (Dinamo Kiev), Shaparenko (Dinamo Kiev), Brazhko (Dinamo Kiev), Stepanenko (Shakhtar), Zubkov (Shakhtar), Sudakov (Shakhtar), Zinchenko (Arsenal), Tsygankov (Girona), Mudryk (Chelsea), Malinovsky (Genoa), Sydorchuk (Westerlo);Atacanți: Dovbyk (Girona), Yaremchuk (Valencia), Vanat (Dinamo Kiev)

Programul din grupa României la EURO 2024

17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina, Munchen17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia, Frankfurt22 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina, Dusseldorf22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Cum arată stadioanele pe care se dispută EURO 2024

Galerie Foto

Etichete: edi iordanescu , romania ucraina , romania euro 2024 , grupa e euro 2024 , debut romania euro 2024

Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citește articolul integral pe digisport.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024 , Scor: 1-2
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending