Conectează-te cu noi

24 Ore

Primăria Buzău și Centrului Alexandru Marghiloman: Strategii inovative pentru Turism și HoReCa – Integrarea elevilor în sectorul HoReCa

Avatar photo

Publicat

pe

Primăria municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman au demarat în luna martie a acestui an un proiect de dezvoltare a turismului local care atinge un subiect sensibil, dar care este astăzi de foarte mare impact: lipsa forței de muncă din domeniul HoReCa și integrarea elevilor din învățământul de profil în cadrul operatorilor buzoieni cu posturi rămase neocupate.

În acest sens, în data de 27 și 28 martie au avut loc excursii educaționale pentru elevii liceelor cu învățământ dual și tehnic. Aici am fost martori la o adevărată sinergie creată natural între instituții, elevi, profesori și operatorii din mediul privat.

Trans Bus Buzău a acceptat fără ezitare susținerea acestui proiect punând la dispoziție mijloace de transport pentru toți cei implicați. Proiectul a generat entuziasm atât în rândul școlilor înscrise: Liceul Tehnic Buzău, Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu“, Colegiului Economic „Regele Mihai I” și Liceul Tehnologic „Meserii și Servicii”, cât și în rândul operatorilor din domeniul HoReCa, care s-au alăturat de la început acestui proces: Casa Matei, Conacul Grigorescu, Belvedere Măgura, Casa cu Tei, Caprice Complex și Hotel Cazino Monteoru.

Profesorii și directorii instituțiilor au dat dovadă de implicare și devotament pentru elevii lor, răspunzând la apelul lansat prin inițiativa Primăriei municipiului Buzău și a Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”. Pentru mulți dintre participanți a fost o experiență unică de a cunoaște omul din spatele afacerilor, chiar locul unde își vor putea construi cariera, aici acasă, la Buzău. Cei 80 de elevi au fost primiți cu brațele deschise șicu cele mai bune intenții la locațiile mai sus menționate, întregul demers a avut rezultate imediate. O parte dintre elevi exprimându-și clar dorința de a-și desfășura perioada de practică aferentă școlarizării în aceste locații.

Având certitudinea unor rezultate cu impact real pe piața muncii din municipiul nostru și pentru a exista o continuitate a acestei inițiative de dezvoltare economică și socială în acest context, vom extinde acest proiect și în luna aprilie cu o primă ediție a bursei locurilor de muncă.

Bursa locurilor de muncă din domeniul HoReCa, va avea loc pe 11 aprilie 2024, între orele 10:00 – 19:00, la Centrul „Iazul Morilor” și va avea ca invitați agenți economici din domeniul HoReCa atât din municipiu cât și din județ. Aceștia își vor prezenta afacerile, dar mai ales ofertele de muncă actuale. Se vor adresa persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, atât elevilor care au de completat perioada de practică aferentă școlarizării, cât și celor care doresc să se reorienteze profesional.

Prin acest demers ne dorim creșterea gradului de ocupare a locurilor de muncă existente, prin facilitarea interacțiunii directe dintre angajator şi solicitant și formarea unei comunități unite, ce are drept scop dezvoltarea durabilă a serviciilor din domeniu. Cu această ocazie vă anunțăm că înscrierile la bursă, pentru operatorii HoReCa, sunt deschise până în data de 5 aprilie.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - ACS Voinţa Limpeziş

19-04-2024 , Scor: 3-1
17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Unirea Braniştea - AFC Metalul Buzău

20-04-2024 , Scor: 1-1
13:30
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

Gloria Buzău - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

21-04-2024 , Scor: 1-0
19:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Corvinul 1921 Hunedoara

25-04-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Mioveni

28-04-2024
17:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

Petrolul Berca - Stiinta Cernatesti

20-04-2024 , Scor: 1-3
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

Gloria Vadu Pasii - Montana Patarlagele

20-04-2024 , Scor: 2-5


Trending