Conectează-te cu noi

24 Ore

Noul Centru Regional din Buzău: Un Impuls Semnificativ pentru Eficiența și Sustenabilitatea Agricolă Locală

Avatar photo

Publicat

pe

Dimineața aceasta a adus vești îmbucurătoare pentru comunitatea de fermieri din regiunea Buzău, deschizându-se un nou capitol în dezvoltarea agricolă locală. Buzăul a fost desemnat să găzduiască unul dintre cele șase Centre Regionale pentru colectarea și condiționarea legumelor și fructelor, un proiect ce își va începe construcția în acest an.

Alături de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, autoritățile locale au evaluat în această dimineață locațiile potrivite pentru amplasarea centrului. După o analiză atentă, s-a decis ca noul centru să fie edificat prin Casa Unirea la Mihăilești. Această decizie marchează un pas semnificativ spre sprijinirea fermierilor locali în îmbunătățirea gestionării recoltelor și furnizarea de produse de calitate superioară consumatorilor.

Centrul Regional de Colectare și Condiționare se prezintă ca o resursă esențială pentru fermieri, facilitând o gestionare mai eficientă a recoltelor. Prin acest proiect, se urmărește îmbunătățirea condițiilor de depozitare și condiționare a legumelor și fructelor, elemente vitale pentru menținerea calității și prospețimea produselor agricole.

Investiția în acest centru nu reprezintă doar un impuls semnificativ pentru economia locală, ci și un sprijin major pentru fermierii din zonă, care vor beneficia de facilități moderne pentru a-și păstra și valorifica produsele agricole în cele mai bune condiții. În același timp, consumatorii vor avea acces la produse locale, proaspete și de calitate superioară, contribuind la promovarea unui consum responsabil și sustenabil.

Ministrul Florin Barbu a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea locală, evidențiind angajamentul continuu al autorităților în sprijinirea sectorului agricol și rural. Centrul de la Mihăilești se alătură astfel unui efort național mai larg de consolidare a infrastructurii agricole și de promovare a unei agriculturi performante și competitive la nivel regional și național.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Viitorul Ianca - CSM Râmnicu Sărat

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziș - ACS Viitorul Şuţeşti

09-03-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

AFC Progresul 1944 Spartac - Gloria Buzău

24-02-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Corvinul 1921 Hunedoara

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Montana Pătârlagele - ACS Gloria Vadu Pașii

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Știința Cernătești - FC Petrolul Berca

02-03-2024


Trending