Conectează-te cu noi

Fără categorie

Minor de 15 ani oprit în trafic de către polițiști | 153 sanctiuni aplicate de politiștii buzoieni

Avatar photo

Publicat

pe

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 153 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 7 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 54 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 6 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză109 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui șofer de 26 de ani, din Iași, ce rula pe DN1B E577, în localitatea Ulmeni.

Alt permis de conducere a fost reţinut pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 17 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

25 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic şi 18 sancţiuni pentru alte abateri în trafic. Verificările specifice s-au realizat cu sprijinul aplicației eDac, noul sistem de verificare a documentelor, operaționalizat în contextul aderării României la Schengen.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 37.000 de lei.

Tot ieri, polițiștii au întocmit 3 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, conducerea unui vehicul fara permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Într-unul dintre cazuri este vorba despre un minor de 15 ani, din Calvini, ce a fost oprit în trafic de către polițiștii Postului de poliție Calvini, în timp ce conducea un scuter pe o stradă din localitatea de domiciliu.

În urma verificărilor specifice, polițiștii au constatat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar scuterul nu este înmatriculat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024 , Scor: 1-2
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending