Conectează-te cu noi

Politic

Lucian Romașcanu, la Consiliul EYSC: În zona culturală, România este o voce care contează în Europa

Avatar photo

Publicat

pe

În perioada 15-16 mai ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a participat la Consiliul EYSC (Educație, Tineret, Sport, Cultură) desfășurat la Bruxelles la segmentul cultură și audiovizual. În cadrul întâlnirii, acesta a discutat despre libertatea presei, protecția jurnaliștilor și a propus înființarea unui Fond Cultural European dedicat patrimoniului.

În prima zi ministrul Culturii s-a întâlnit cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, pentru a discuta poziția României în privința Media Freedom Act. Romașcanu a subliniat necesitatea asigurării garanțiilor pentru o presă liberă, protecția jurnaliștilor și a surselor lor, fără intervenții în independența media, scrie monitorulbuzoian.ro.

„În cadrul ședinței Consiliului am avut două intervenții:

– În prima, legată de Media Freedom Act, am reiterat cele discutate cu D-na Vicepreședintă Jourova și am avut bucuria să constat, în pozițiile celorlalți miniștri, susținerea punctelor de vedere ale României

– În a doua intervenție am susținut propunerea României de a înființa un Fond Cultural European dedicat patrimoniului, propunere ce a întrunit susținerea majorității colegilor miniștri ai culturii din UE. Urmează pași concreți pentru ca această idee sa devină lege la nivel european”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă participarea activă la Consiliul EYSC, Lucian Romașcanu a avut discuții bilaterale cu miniștrii culturii din mai multe țări, printre care Germania, Franța, Polonia, Croația, Slovenia, Suedia și Bulgaria, precum și o întâlnire cu ministrul Culturii spaniol, Miguel Iceta, în contextul în care urmează președinția Spaniei a Consiliului UE.

„Pentru că urmează președinția Spaniei a Consiliului UE, am avut o întâlnire bilaterală cu Dl. Miguel Iceta, ministrul spaniol al culturii, privind prioritățile Spaniei în domeniul culturii dar și legat de susținerea din partea domniei sale a propunerii României privind înființarea Fondului Cultural European. A fost un Consiliu de succes, în zona culturală România fiind o voce care contează în Europa. Profit de acest prilej pentru a mulțumi colegilor miniștri ai culturii dar și reprezentanței României la CE pentru profesionalismul echipei”, a adăugat Lucian Romașcanu.

Citește articolul integral pe monitorulbuzoian.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziş - CSM Râmnicu Sărat

30-09-2023 , Scor: 1-1
17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

30-09-2023 , Scor: 1-2
12:30
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - Clubul Sportiv al Armatei Steaua

01-10-2023 , Scor: 4-4
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Vointa Lanurile - AS Progresul Beceni 

30-09-2023 , Scor: 3-1
17:00
Fotbal, LIGA4

ACS Team Săgeata - ACS Montana Patarlagele

30-09-2023 , Scor: 2-3
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Rapid Parscov 1938 - ACS Gloria Vadu Pasii 

30-09-2023 , Scor: 1-2
17:00
Fotbal, LIGA4

CS Stiinta Cernatesti - AS Soimii Siriu

30-09-2023 , Scor: 8-2


Trending