Conectează-te cu noi

Satul buzoian

Lipsa zăpezii, o problemă gravă pentru legumicultori. Schimbările climatice, cauza secetei prelungite

Avatar photo

Publicat

pe

Doborâți deja de seceta pedologică și de canicula devastatoare din vară, agricultorii primesc încă o lovitură. Previziunile meteorologilor arată că nu vom avea zăpadă nici în această iarnă. Chiar dacă va ninge, spun specialiștii, stratul de zăpadă nu se va menține, scrie campusbuzau.ro.

Tanti Florica muncește în grădină de când se știe. E din neam de legumicultori de lângă Buzău, unde această ocupație se face cu multă pricepere. Nimic din ce a învățat până acum pare că nu-i mai este de folos în lupta cu natura capricioasă. Ardeiul, care în alți ani lua ochii clienților din piață, e de nefolosit în toamna asta.

Femeia este din ce în ce mai dezamăgită de roadele de pe câmp și este convinsă că de vină este natura, care nu mai seamănă deloc cu cea de odinioară. Abia își mai amintește când și-a văzut ultima oară grădina acoperită cu o pătură de zăpadă. 

Vinetele și tomatele au dispărut din grădini mult mai repede decât în alți ani, deoarece rădăcinile lor au stat într-un pământ extrem de uscat.

Pe câmpurile de lângă Buzău, aproape totul este pârjolit. Ici-colo mai sunt suprafețe cultivate cu varză, plantație care se încăpățânează să reziste uscăciunii din sol și a temperaturilor extrem de mari pentru această perioadă. Grădinarii abia reușesc să adune varza bună de dus la piață. 

Legumicultorii spun că toate problemele care s-au abătut acum peste ei au început încă din iarna trecută, din cauza lipsei… citește articolul integral pe campusbuzau.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024 , Scor: 1-2
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending