Conectează-te cu noi

24 Ore

Hramul principal al Catedralei Arhiepiscopale din Buzău

Avatar photo

Publicat

pe

În ziua praznicului Înălțării Domnului, joi, 13 iunie 2024, Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău și-a sărbătorit hramul principal. Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie și la slujba Parastasului pentru eroii neamului, săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de 16 preoți și diaconi – părinți consilieri eparhiali, profesori ai Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” și slujitorii lăcașului de cult. În continuare, Înaltpreasfinția Sa i-a premiat pe câștigătorii fazei eparhiale a Concursului Național Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă, inițiat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Chiriarhul locului, care a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos pentru mântuirea oamenilor.

„Praznicul Înălțării la cer a Domnului Hristos ne dă prilejul să conștientizăm necesitatea de a ne elibera din robia patimilor, de a ne înălța spre ceruri cu mintea, cu sufletul, cu întreaga noastră ființă, înțelegând că acesta este scopul creării omului: de a trăi în veșnicie împreună cu Hristos, cu Maica Domnului și cu toți sfinții bineplăcuți lui Dumnezeu, datorită faptelor de virtute și, mai ales, spiritului de jertfelnicie cu care L‑au slujit pe Domnul. Să nu uităm că Mântuitorul Hristos S‑a înfățișat Tatălui, pe tronul Dumnezeirii, în stare de jertfă,… citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending