Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

(FOTO) ÎPS Ciprian, slujbă în biserica de pe Bulevard

Avatar photo

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit ieri, în Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Buzău, scrie jurnaluldebuzau.ro.

Chiriarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în prezența a numeroși credincioși buzoieni.

Împreună cu Înaltpreasfinția Sa au slujit: pr. Valentin-Bogdan Ene, consilier eparhial la Sectorul Economic-financiar, pr. Ionuț Constantin, consilier eparhial la Sectorul Social-filantropic și misionar, pr. Valeriu-Cristian Popoviciu, consilier eparhial la Serviciul Colportaj și slujitor la Parohia „Sfântul Spiridon” din Buzău, pr. Constantin Călin, protopop al Protoieriei Buzău I, pr. Marius-Daniel Ciobotă, protopop al Protoieriei Buzău II, pr. paroh Nicolae Mușat și pr. pensionar Dionisie Grigore.

În cuvântul de învățătură, Părintele Arhiepiscop Ciprian a explicat pericopa evanghelică a Duminicii a 17-a după Rusalii (Matei 15, 21-28), care ne relatează întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu femeia canaaneancă.

„În smerenia ei, femeia canaaneancă a recunoscut că este inferioară față de cei ce fac parte din poporul ales, acceptând să fie asemănată cu necuvântătoarele. Important era ca, prin rugăciune și smerenie, ea să dobândească de la Taumaturgul Iisus din Nazaret ceea ce își dorise: vindecarea fiicei ei. A ajuns astfel la dobândirea unei virtuți, socotită a fi de dorit și pentru noi, cei de astăzi: stăruința în rugăciune. Un cuvânt al Sfintei Scripturi spune «că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului» (Iacov 5, 16).

Nu este suficient să rostim sau să citim în grabă o rugăciune, ci trebuie să conștientizăm semnificațiile cererilor cuprinse în ea, apoi să ne dedicăm cu toată ființa noastră dialogului cu Dumnezeu. Rugăciunea trebuie să fie curată, smerită, iar atunci când îți închipui că nu ți-a fost ascultată imediat, să nu o abandonezi, ci să insiști mai mult; aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu ar fi auzit glasul rugăciunii tale. Stăruința este benefică pentru cel ce se roagă, pentru că el înaintează și mai mult, din punct de vedere duhovnicesc, în urcușul cunoașterii lui Dumnezeu”, a subliniat Ierarhul locului.

Răspunsurile la strană au fost date de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Arhiepiscopiei… citește articolul integral pe jurnaluldebuzau.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CSM Râmnicu Sărat - ACS Voinţa Limpeziş

19-04-2024 , Scor: 3-1
17:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Unirea Braniştea - AFC Metalul Buzău

20-04-2024 , Scor: 1-1
13:30
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

Gloria Buzău - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

21-04-2024 , Scor: 1-0
19:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Corvinul 1921 Hunedoara

25-04-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Mioveni

28-04-2024
17:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

Petrolul Berca - Stiinta Cernatesti

20-04-2024 , Scor: 1-3
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

Gloria Vadu Pasii - Montana Patarlagele

20-04-2024 , Scor: 2-5


Trending