Baza aeriană de la Boboc, cea care, de mai bine de un secol, a format numeroase generații de piloți de aeronave, se pregătește, în această perioadă, pentru o nouă etapă, în ton cu tendințele actuale în ceea ce privește tehnologia militară, scrie campusbuzau.ro.
În incinta bazei, se amenajează, de câteva luni, facilitățile pentru o unitate specializată în operarea temutelor aeronave fără pilot Bayraktar TB2, intrate recent în dotarea armatei.
Deși se află în incinta Bazei Aeriene de la Boboc, noua structură aparține Forțelor Terestre, respectiv Batalionului 184 Senzori și Apărare Antiaeriană din Timișoara.
Porivit presamil.ro, agenția media a Armatei, în momentul de față, este dezvoltată partea de infrastructură în două locații, Boboc, județul Buzău, și municipiul Timișoara. „Prima este în baza aeriană de la Boboc, unde lucrările sunt în toi, necesitând un efort mai mic, pentru că deja există anumite elemente din infrastructura de care este nevoie. În același timp, se dezvoltă și infrastructura necesară și la Timișoara”, se arată într-un articol al publicației militare.
O primă serie a personalului care va opera sistemul Bayraktar TB2 a beneficiat deja de pregătire în Turcia, în intervalul februarie – iunie 2024.
Potrivit producătorului turc, dronele Bayraktar TB2 sunt capabile să zboare până la 27 de ore, cu o viteză de peste 200 de km/h, un plafon de zbor de 5.500 de metri și pot transporta patru tipuri de… citește articolul integral pe campusbuzau.ro.