Conectează-te cu noi

24 Ore

Beneficiile directe ale protectiilor metalice pentru stalpii din depozit

Avatar photo

Publicat

pe

Stivuitoarele cu furca pot cantari cateva tone si functiona cu viteze de pana la 28 de kilometri pe ora, asa ca, daca se ciocnesc cu rafturile pentru paleti, daunele cauzate ar putea fi devastatoare.

Daunele cauzate de impact reprezinta una dintre principalele cauze ale prabusirilor rafturilor. Accidentele se pot produce in orice mediu de lucru. Prin integrarea unor protectii stalpi, vei face ca rafturile pentru paleti sa fie mai putin susceptibile prabusirii, protejand angajatii de pericole si mentinand un loc de munca sigur, fara a compromite, totodata, bunul mers al afacerii.

Pentru o prezentare generala a motivului pentru care ai nevoie de protectii metalice pentru stalpii din depozit, iti punem la dispozitie urmatoarele informatii:

Ce sunt protectiile metalice pentru raftul de paleti?

Rafturile de depozitare sunt robuste si rezistente, dar impactul poate provoca o multime de daune, eventual, prabusirea lor. Poti opta pentru  tot felul de modalitati diferite prin care sa iti protejezi rafturile pentru paleti, dar ar trebui sa  utilizezi intotdeauna protectii stalpi.

Exista trei tipuri principale de protectii:

  1. Protectii metalice pentru capat raft, ideale pentru protejarea rafturilor de stivuitoare si alte vehicule.
  2. Protectii metalice pentru coloane, care ofera suport sporit raftului, reducand daunele cauzate de impact.
  3. Bare de sustinere, care ajuta la distribuirea uniforma a incarcaturii de pe fiecare palet din depozit si ofera rafturilor o mai mare stabilitate.

Riscul de prebusire al rafturilor pentru paleti

Fabricarea calitativa a rafturilor pentru paleti este extrem de importanta. Orice rafturi pentru paleti pe care alegi sa le utilizezi trebuie sa indeplineasca toate standardele de calitate si siguranta necesare, atat in constructia lor, cat si in materialele utilizate.

Chiar daca rafturile sunt bine construite, exista inca un risc de prabusire din cauza impactului cu utilajul folosit in depozit. Daca spatiul tau dispune de rafturi pentru paleti, aproape sigur are unul sau mai multe stivuitoare.

Desi orice operator de stivuitor ar trebui sa fie pe deplin calificat, se mai intampla greseli sau accidente. Daca acesta calculeaza gresit distanta si se ciocneste cu rafturile, ar putea dobori totul.

De ce sunt necesare protectii metalice pentru rafturi

Evident ca nu ai dori ca rafturile pentru paleti sa se prabuseasca, insa exista un motiv pentru a preveni acest lucru care le depaseste pe celelalte: siguranta.

Rafturile pentru paleti sunt, in general, inalte, grele si tin o multime de materiale, deci este recomandat sa pastrez la minimum riscul de prabusire. Merita sa tii cont de faptul ca, in majoritatea mediilor, aceste rafturi sunt destul de apropiate unul de celalalt. Acest lucru inseamna ca, daca un raft este daramat, restul se prabuseste odata cu el.

Greutatea rafturilor si a materialelor va provoca, fara indoiala, o multime de daune, dar, mai important, prezinta un risc imens de siguranta. Oricine se afla in apropierea rafturilor este supus unui mare risc de ranire grava si potential fatala.

Sunt disponibile diferite tipuri de stivuitoare, dar, de obicei, sunt puternice si grele, deci nu este nevoie de mult pentru ca acestea sa provoace daune. Aceste protectii stalpi pot fi plasate strategic in anumite locatii pentru a opri orice potential impact si pentru a proteja rafturile.

Atunci cand achizitionezi protectii stalpi, vei obtine ceea ce ai platit. Mai exact, protectiile pentru stalpii din depozit sunt fabricate din otel sau plastic. Protectiile din plastic pot costa mai putin, dar ajung sa fie fragile in timp si nu ofera o protectie superioara in comparatie cu protectiile din otel/metalice.

Exista multe modele si denumiri diferite, cum ar fi protectiile pentru stalpii, stalpi verticali protectii, pentru cadre si coloane.  Ele sunt adesea vopsite in camp electrostatic galben foarte vizibil, dispunand de benzi de avertizare de culoare neagra, pentru a ajuta oamenii sa constientizeze mai mult prezenta lor.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Viitorul Ianca - CSM Râmnicu Sărat

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziș - ACS Viitorul Şuţeşti

09-03-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

AFC Progresul 1944 Spartac - Gloria Buzău

24-02-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Corvinul 1921 Hunedoara

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Montana Pătârlagele - ACS Gloria Vadu Pașii

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Știința Cernătești - FC Petrolul Berca

02-03-2024


Trending