Conectează-te cu noi

24 Ore

ADMIS fără examenul de Evaluare Națională! Rareș-Răzvan Gheorghe este singurul elev din Buzău…

Avatar photo

Publicat

pe

Rareș-Răzvan Gheorghe este singurul elev din Buzău care a fost admis la liceu, fără examenul de Evaluare Națională. Este vorba despre un olimpic de nota 10, care nu se regăsește însă pe listele de la Evaluarea Națională. Cum a fost posibil să fie admis la liceu fără să participe la examen?

Rareș-Răzvan Gheorghe, elev la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, a demonstrat deja performanțe remarcabile la nivel internațional, ceea ce l-a plasat într-o poziție favorabilă pentru admiterea la liceu. Prin rezultatele sale deosebite, în special medalia de argint obținută la Olimpiada Internațională „Științe pentru Juniori” din Bangkok, Regatul Thailandei, Rareș a demonstrat că are potențialul necesar pentru a fi acceptat în orice liceu din țară, profil real, scrie cancan.ro.

La încheierea clasei a VIII-a, Rareș a devenit olimpic național de cinci ori, stabilind un nou record de performanță în rândul unităților de învățământ gimnazial, record pe care l-a deținut și anul trecut. Împreună cu alți cinci colegi din clasa a VIII-a A, Rareș-Răzvan Gheorghe a contribuit la prestigiul școlii prin performanțele lor excepționale în diverse domenii: Fizică, Chimie, Matematică, Lingvistică și Științe pentru juniori. Acești elevi au fost printre cei zece olimpici ai școlii în anul școlar 2023-2024. Performanța remarcabilă a elevilor din această clasă, unde toți elevii au excelat, a fost aproape egală cu numărul șefilor de promoție, demonstrând că excelența se obține prin studiu constant de-a lungul tuturor anilor de școlarizare.

Olimpicii pot fi admiși la liceu fără a susține Evaluarea Națională În acest an, din cele 15 medii de 10 ale absolvenților promoției 2024, 11 au fost obținute de elevii din clasa respectivă. Performanța lor a fost evidentă și în rezultatele Evaluării Naționale, unde 73% dintre ei au reușit să obțină medii peste 9,00.

Conform Ordinului Ministerului Educației nr. 3939 din 29 februarie 2024, elevii olimpici, inclusiv Rareș-Răzvan Gheorghe din Buzău, pot fi admiși la liceu fără a susține Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a, aceștia fiind cei care au câștigat premiul I la olimpiadele naționale și premiile I, II și III la olimpiadele internaționale.

În prezent, Rareș se află într-o dilemă cu privire la alegerea sa; intenționează să se înscrie la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unde va fi coleg cu sora sa, Carla. El este încă nehotărât între profilurile Științele naturii și Mate-Info. Carla a susținut examenul de Evaluare Națională și a obținut o medie foarte mare, clasându-se în primele 50 de poziții în clasamentul județean.

Citește articolul integral pe cancan.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
18:30
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending