Consiliul Județean, noi măsuri în sprijinul medicilor aflați în lupta cu coronavirusul

Martie 31 19:54 2020 by observatorulbuzoian

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a venit, marti, cu precizari legate de sprijinul pe care institutia pe care o conduce il acorda medicilor si nu numai in plina epidemie de coronavirus.

O noua masura luata de Consiliul Judetean in colaborare cu Colegiul Medicilor Buzau este ca materialele de protectie sanitara atat de cautate respectiv mastile medicale si manusile sa ajunga si la medicii de familie din judet. Fiecare din cei peste 600 de medici de familie va primi cate un pachet de masti si unul de manusi. Materialele urmeaza sa fie achizitionate cu bani de la Consiliul Judetean si Colegiul Medicilor.

Totodata, Consiliul Judetean a demarat procedurile de achizitie pentru un aparat de dezinfectare si doua aparate de purificare a aerului pentru Unitatea de Primiri Urgente a SJU Buzau.

De asemenea, Consiliul Judetean Buzau a luat decizia de a suporta cheltuielile de cazare si masa pentru personalul medical aflat in prima linie in lupta cu noul coronavirus. Institutia a semnat deja un contract cu un hotel de 4 stele de pe raza municipiului Buzau unde medicii si personalul auxiliar pot beneficia de cazare si masa in situatia in care nu beneficiaza de alte posibilitati pentru a-si proteja familiile.

Nu in ultimul rand, Neagu a transmis buzoienilor ca au fost achizitionate kit-urile necesare testarii personalului medical, insa decizia testarii personalului medical nu apartine Consiliului Judetean ci specialistilor in sanatate publica, acestia fiind cei care vor decide  momentul la care va fi testat personalul din spitale.

Totodata, presedintele CJ Petre Emanoil Neagu, a explicat si care este situatia aparatului Real Time PCR care urmeaza sa fie amplasat in cadrul DSP Buzau. Consiliul Judetean s-a oferit sa cumpere acest aparat, insa Ministerul Sanatatii a alocat banii necesari catre DSP Buzau pentru achizitionarea aparatului acesta urmand sa ajunga la Buzau in functie de disponibilitatea producatorului.


Sursa: observatorulbuzoian




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%