Vadu Pașii rămâne cea mai mare comună din Buzău. Primarul din Mărăcineni contestă cifrele. ”Voi cere explicații. Am recenzat mai mulți locuitori”

Februarie 1 14:34 2023 by sansanews.ro

Creșteri spectaculoase, scăderi dramatice și multe nemulțumiri. Sunt concluziile primelor date oferite de Institutul Național de Statistică cu privire la recensământul populației din vara anului 2022. La Buzău, cele mai surprizătoare cifre au venit din mediul rural, acolo unde se dă o bătălie , pe muchie de cuțit, între Vadu Pașii, cea care deține de ani buni titlul de cea mai mare comună din Buzău, și Mărăcineni, comună aflată într-o continuă dezvoltare. O surpriză a oferit și Vernești, comună care în ultimii ani și-a crescut populația cu aproape 400 de locuitori, scrie sansanews.ro.

Potrivit datelor provizorii, Vadu Pașii are 9.726 de locuitori adică cu 514 persoane mai mult decât la ultimul recensământ, rămând astfel cea mai mare comună din județ.

Cea mai mare creștere a numărului de locuitori față de recensământul din 2011 a fost înregistrată în comuna Mărăcineni, respectiv 16,60%. Aici, potrivit datelor provizorii INS, sunt 9653 de locuitori, adică cu doar 73 persoane mai puține decât locuitorii din Vadu Pașii. totuși, cifrele sunt contestate de primarul Constantin Dumitru care spune că au fost recenzate mult mai multe persoane, respectiv 10.400.

În plus, primarul a anunțat că va cere explicații pentru că în ultimii ani comuna Mărăcineni a atras foarte mulți tineri.

”Sunt foarte mulți tineri care au venit la noi. Sunt tinerii care au fost în străinătate și au venit în țară cu bani, și-au cumpărat terenuri în...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%