Un secol si jumatate de performanta in invatamant si o intalnire cu scantei la festivitatea de la Colegiul Hasdeu (FOTO/VIDEO)

Septembrie 13 00:00 2017 by opiniabuzau

Peste 1.000 de hasdeieni au participat, ieri, la sărbătorirea a 150 de ani de la înfiinţarea Colegiului „B. P. Hasdeu”, una dintre cele mai bune instituţii de învăţământ din ţară.

Foşti absolvenţi, unii deveniţi adevărate personalităţi în domeniul lor de activitate (cercetare, educaţie, sport, jurnalism, istorie etc) şi profesori de renume care au predat sau predau în cadrul liceului s-au reunit în curtea interioară a colegiului în cadrul unei festivităţi ­emoţio­nate. Chiar dacă reprezentantul Casei Regale a României, Principele Radu, nu a mai ajuns la Buzău din cauza decesului mamei sale, evenimentul a fost onorat de prezenţa oficialităţilor din Ministerul Educaţiei şi Guvernul României.

Hasdeianul Andruh şi conflictul cu ministrul care a vrut să-l scape pe Ponta de plagiat

În contextul în care sistemul de învăţământ din România este, de ani buni, schingiuit de fel de fel de miniştrii ai Educaţiei, Colegiul Hasdeu din Buzău are meritul de a înregistra, aproape în fiecare an, o promovabilitate de 100 %, oferind absolvenţi curtaţi de marile universităţi din Europa. Această discrepanţă dintre performanţa Colegiului Hasdeu şi responsabilii sistemului de învăţământ românesc avea să fie marcată, involuntar, şi în cadrul festivităţii. Ironia sorţii a făcut ca hasdeianul Marius Andruh, omul care în calitate de preşedinte al Consi­liul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a avut curajul să spună că teza de doctorat a, pe atunci, premierului Victor Ponta este plagiat, s-a aflat ieri, la Buzău, pe aceeaşi scenă cu ministrul Liviu Pop. Acelaşi Liviu Pop care, în 2012, în calitate de interimar la Educaţie, după verdictul împotriva lui Ponta a schimbat ­legi­slaţia şi structura CNATDCU, lucru care a dus la demisia buzoianului Andruh.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%