Inspectoratul Județean de Poliție Buzău ne informează

Septembrie 12 19:28 2017 by buzau.net

Bănuită de furt, identificată de polițiști din cadrul Secției de poliție rurală Ziduri

 

În ziua de 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Ziduri, în urma activităților specifice desfășurate, au identificat principalul bănuit de comiterea unui furt din locuință.

Fapta a fost sesizată Poliției în cursul lunii august de persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în noaptea de 17 spre 18 august a.c., o adolescentă în vârstă de 17 ani, din localitatea Galbenu, aflată în locuința persoanei vătămate, ar fi profitat de neglijența acesteia și ar fi sustras din imobil o sumă de bani.

Prejudiciul estimat de persoana vătămată la aproximativ 5000 de Euro, a fost recuperat în proporție de 20%.

A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului.

? Pentru prevenirea furturilor din locuințe Poliția vă recomandă:

— Nu permite accesul persoanelor necunoscute în locuință;

— Când lipsești de acasă, nu lăsa ferestrele deschise;

— Fă-ți o listă de control cu toate măsurile de siguranță posibile și verifică-le înainte de a pleca în vacanță;

— Evită să vorbești despre plecarea în concediu, atât în fața necunoscuților, cât și pe rețelele de socializare;

— În cazul în care lipsești o perioadă mai lungă de timp, roagă-ți prietenii sau vecinii să treacă pe la tine, să ridice corespondența;

— Infractorii speculează neglijența locatarilor în securizarea casei. De exemplu, aceștia profită de faptul că la unele apartamente situate la parter sau etajul unu ferestrele sunt lăsate deschise și nesupravegheate.

— Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să-ți prezinte diverse 'promoții', în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

— Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă instituții care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz etc.), nu lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu și dacă sunt însoțite de administratorul imobilului!

— Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le deții sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dar nu pot face această dovadă!

— Evitați găzduirea persoanelor despre care nu aveți date concrete și verificate!

— Evitați depozitarea la vedere, pe balcon, în fața ușii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-ai achiziționat!

— Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deții în casă bunuri de valoare!

— Bijuteriile în cantități mari, banii, acțiunile sau alte valori trebuie păstrate în depozite bancare! Pentru efectuarea menajului sau a unor reparații apelați la firme autorizate!

Nereguli din trafic constatate de polițiștii cu atribuții pe linie rutieră

În ziua de 11 septembrie a.c., în cadrul activităților desfășurate în trafic de polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost întocmite 2 dosare penale.

Aparatele radar au înregistrat 26 de autovehicule ce au rulat cu viteze mai mari decât limita maximă admisă, iar într-un singur caz s-a impus și luarea măsurii de reținere a permisului în vederea suspendării.

Tot ieri, polițiștii au reținut alte două permise de conducere pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric, dar și pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea în ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au întocmit două dosare penale pentru comiterea infracțiunii de 'conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului' — cea mai mare concentrație alcoolică, de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui conducător auto în vârstă de 48 de ani, din municipiul Buzău, depistat la volanul autovehiculului pe DN 2 E 85, pe raza localității Gura Câlnăului.

Accidente grave de circulație

În ziua de 11 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident de circulație pe str. Aleea Industriei din municipiul Buzău.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la fața locului a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 31 de ani, din Ilfov, în timp ce se deplasa pe Aleea Industriei, din direcția Spătaru către B-dul Unirii, a acroșat un pieton care s-a angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis și fără a se asigura.

În urma evenimentului a rezultat decesul pietonului, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Buzău.

A fost întocmit dosar penal și cercetările continuă.

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier în afara municipiului Buzău, pe DN 2 B.

Din primele verificări efectuate de echipa de cercetare la fața locului a rezultat faptul că un conducător auto în vârstă de 63 ani, din localitatea C.A. Rosetti, ce se deplasa din direcția Buzău către Brăila, nu a păstrat o distanță de siguranță față de autoturismul precedat, care era oprit pentru a efectua virajul la stânga și acorda prioritate de trecere autovehiculelor din sens opus, a intrat în coliziune cu acesta și l-a proiectat pe sensul opus de mers, autovehiculul respectiv fiind colizionat frontal de o autoutilitară.

În urma acestui impact, autoturismul a ieșit în afara părții carosabile și a fost cuprins de un incendiu, rezultând decesul conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Vadu Pașii.

Din eveniment a mai rezultat vătămarea corporală a conducătorului primului autoturism implicat, dar și a unui pieton în vârstă de 46 de ani, din localitatea Rușețu.

În cauză a fost întocmit dosar penal și polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%