UN LABORATOR MOBIL TRIMIS DIN PRAHOVA VA STABILI GRADUL DE POLUARE DUPĂ DEZASTRUL DE PE ȘOSEAUA POGONELE. E uimitor ce arată primele măsurători

Ianuarie 20 05:32 2021 by sansanews.ro

Specialiștii de mediu verifică dacă fumul dens și negru degajat în timpul incendiului de proporții care a izbucnit la depozitul de deșeuri electrice și electronice din Buzău a afectat calitatea aerului. Primele date preluate de la stația amplasată în fața Agenției pentru Protecția Mediului Buzău au arătat că nu s-au înregistrat depășiri la principalii indicatori monitorizați zilnic, în zonă. În schimb, pentru a ști cu exactitate dacă fumul a poluat sau nu aerul în alte zone ale municipiului, a fost solicitat sprijinul unui laborator mobil din județul Prahova.

“Nu s-a înregistrat absolut nimic la stația din centrul orașului și nici nu avea cum să se înregistreze deoarece direcția vântului nu a favorizat pana de dispersie spre oraș. După cum ați văzut, și ANM a prognozat că nu o să bată vântul spre oraș . În orice caz, am solicitat președintelui Agenției Naționale, ni s-a aprobat și se deplasează către Buzău, laboratorul din Prahova care să monitorizeze tot timpul care este calitatea aerului în zona locuită. În funcție de evoluția evenimentelor vom lua măsuri, dacă este cazul. Ei vor veni să monitorizeze dacă este sau nu influențată atmosfera în zona locuită.”,a declarat pentru șansanews.ro Forin Diaconu, directorul executiv al APM Buzău.

Echipa de specialiști a ajuns după amiază la Buzău, pentru verificări. Primele date arată că aerul... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%