Tragedie în fotbalul românesc! A murit Martin Tudor, fostul portar al Stelei

Martie 30 13:11 2020 by buzau.net

Născut la Avrig, pe 10 iunie 1976, Martin Tudor a început fotbalul la Jiul Petroșani, pe postul de portar. A debutat în echipa mare la 20 de ani, într-un meci cu Petrolul Ploiești. A fost singurul său meci pentru echipa de seniori a Jiului, pentru că în 1997 a semnat cu Olimpia Satu Mare.

După ce a promovat cu Olimpia Satu Mare în Liga 1 și a petrecut un sezon în prima divizie, portarul Martin Tudor a fost contactat de Steaua, iar în 1999 a făcut pasul spre București. Șase ani a apărat în Ghencea, după care a semnat cu CFR Cluj. În finalul carierei a părăsit CFR-ul pentru rivala Universitatea Cluj, aceasta fiind ultima echipă la care a activat. S-a retras oficial în 2008.

Martin Tudor a făcut parte din staff-ul lui Victor Pițurcă

Portarul Martin Tudor a adunat 184 de apariții în Liga 1 și a cucerit de două ori titlul, de fiecare dată cu Steaua. După retragere, Martin Tudor s-a îndreptat spre o carieră în antrenorat. A fost mai întâi antrenor de portari la Steaua, după care a mers alături de Victor Pițurcă la Universitatea Craiova, în două rânduri, la echipa națională și la Al-Ittihad.

După revenirea în țară, în 2017, a mai lucrat la Daco-Getica, CSM Reșița și Sportul Snagov.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%