Mesajul unui chirurg de origine palestiniană dintr-un spital Covid-19: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece cu bine”

Martie 30 11:06 2020 by adevarul.ro

Un mesaj de încurajare pentru locuitorii municipiului Râmnicu Sărat, care au aflat săptămâna trecută că spitalul lor devine unitate tampon pentru pacienţii cu Covid-19, a fost postat pe Facebook de unul dintre cei mai apreciaţi medici din zonă. Doctorul Adnan Al Aloul, un palestinian stabilit în România, susţine că personalul medical o să fie echipat complet şi nu va transmite boala mai departe.

Ministerul Sănătăţii a decis pe 23 martie 2020 să transforme Spitalul Municipal Râmnicu Sărat în unitate medicală tampon pentru pacienţi Covid-19, hotărâre care a bulversat comunitatea şi personalul medical.

”Suntem siguri că o să facem faţă acestei provocări neprogramate şi că nu ne lasă conducerea spitalului şi primăria fără echipamente şi medicaţie specială de care avem nevoie pentru această boală nouă. Pacienţii o să fie trataţi în spital, personalul medical o să fie echipat complet pentru a nu fi ei înşişi infectaţi şi nici pentru a nu transmite boala mai departe”, scrie dr. Adnan Al Aloul.

În numele colegilor, Adnan Al Aloul le cere scuze pacienţilor râmniceni ”că în această perioadă de cumpănă suntem nevoiţi să tratăm doar pacienţi infectaţi cu Covid-19. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece cu bine de această încercare şi porţile spitalului se vor deschide din nou pentru toată lumea.”

Chirurgul de origine palestiniană s-a alăturat în 2018 echipei din spitalul râmnicean iar la două săptămâni după angajare a realizat în premieră o intervenţie laparoscopică unui pacient care suferea de ulcer gastric perforat.

Adnan Al Aloul a lucrat timp de 7 ani în Israel, unde a acumulat experienţa necesară pentru a realiza intervenţii chirurgicale cu succes, apoi în Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Sursa: adevarul.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%