Stereotipuri de jucători la Blackjack

Noiembrie 2 18:52 2021 by buzau.net

Jocurile de gambling se adresează, fără discriminare, absolut tuturor oamenilor - indiferent de experiența de joc, de locul unde se află, de banii de care dispun, de educație sau de sex. Iar asta este frumusețea, pentru că nu contează ce alegi, fie că este un joc sloturi, o rundă de păcănele sau de Blackjack. Există, cu siguranță, ceva pentru fiecare. Pentru că așa suntem făcuți, să avem fiecare ceva al nostru, menit să ne fie pe plac și potrivit personalității și obiceiurilor noastre..Iar cum fiecare propunere de joc se adresează unui anumit tip de individ, la fel de bine și fiecare personaj poate fi catalogat în funcție de cum se raportează jocului pe care l-a ales. Și vorbim aici, mai degrabă, despre niște stereotipuri care s-au schițat pe parcurs, în ceea ce privește cel mai accesibil și popular joc: Blackjack. 

Dacă tu deja experimentezi acest joc, s-ar putea să fii surprins și amuzat să observi că și tu faci parte dintr-o anumită secțiune, lucru care este destul de simpatic, dacă stai să privești obiectiv și să îți dai seama că pur și simplu obiceiurile de joc dictează o anumită tipologie de comportament. Ciudat, nu? Cert este că nimic nu este întâmplător, așa că dacă ai ajuns să citești acest material, cu siguranță cauți un răspuns, pentru a-ți da seama pe care anume individ l-ai cunoscut deja și să încerci să îl încadrează undeva anume. Ca să iți fie mai ușor, îți facem prezentarea mai jos, pe cât de neconvențional poate suna abordarea noastră. De fapt, nici nu sunt stereotipuri făcute și remarcate de noi, ci mai degrabă remarcate de-a lungul timpului, de cei mai experimentați și mai curioși, cu multă înaintea noastră, în baza unor observații. Așadar, iată care sunt stereotipurile de jucători de Blackjack: îi recunoști pe toți?  

Sociabilul

Cel mai probabil atunci când ești în mijlocul unui joc, nu faci decât să fii cât se poate de concentrat asupra ceea ce ai de făcut pentru a câștiga. Însă lucrurile nu merg așa cum îți dorești, atunci când la masa de joc ți se alătură cel care are un chef nebun de vorbă și nu s-ar da în lături de la nimic pentru conversații despre te miri ce. Nu este nimic greșit în a fi cât mai sociabil și dornic de discuții, atât timp cât nu îi deranjezi pe ceilalți. Dar pentru asta, ar trebui să îți dai singur seama că uneori este mai bine să menții discuțiile doar la nivel de complezentă și să nu intri în detalii mai complicate, căci încurci.

S-ar putea ca pofta asta de pălăvrăgit să aibă legătură și cu faptul că persoanele din această categorie nu au vreun interes în a câștiga, ci se axează mai mult pe ideea de a se distra, de a-și face prieteni și nu par să fie deranjați de înfrângeri. În plus, nu vin cu vreun plan anume și nici nu și-au construit vreo strategie, ci doar se lasă purtați de val și de cuvinte. Mai grav este atunci când iau decizii proaste, acestea ar fi putut fi evitate, dacă nu ar fi vorbit atât de mult. Dar prezenta lor are și o formă pozitivă, dacă privești altfel lucrurile. Aceste persoane că aduc după sine o atmosferă interactivă și energică, astfel că este imposibil să te plictisești.

Matematicianul

Geniul în matematică este opusul socibililul, pentru că acesta nu are timp de pierdut cu discuțiile, fiind prea ocupat să rezolve un puzzle pe care numai el îl vede și care, aparent, așteaptă să fie ordonat. Intenția unui astfel de tipar este să câștige, prin toate mijloacele - în speță folosindu-se de calcule, de ecuații, probabilități și iau lucrurile cât se poate de în serios. Nu există jumătăți de măsură aici, nu există cale de mijloc și nimic nu se negociază, pentru că nu se accepta înfrângeri. Tehnicile stau la baza a tot, jocul de Blackjack fiind bifat cu un plan clar în minte și cu statistici ce merită testate și aplicate. Jocul, ca întreg, este privit că o sesiune de antrenament a minții. 

Emoționatul

Îl recunoști cu ușurință pe cel care este tot timpul nervos, prin cât de mult gesticulează și cât de agitat se exprimă. În mod normal aici intră categoria indivizilor cei care ies din evidență fie pentru că sunt foarte zgomotoși, fie pentru că sunt foarte activi și fac clar faptul că ar prefera să fie oriunde în alta parte decât la o masă unde se joacă Blackjack, de fapt orice joc de cazino. Sunt introvertiții care își neagă emoțiile, se simt copleșiți că au ceva de făcut, că mizele sunt financiare și vor ca jocul să se termine curând. Nici măcar nu le pasă cum, atât timp cât se pot reîntoarce acasă, în confortul canapelei lor. Din păcate, nerăbdarea cu care joacă ar putea să îi enerveze pe unii, în timp ce ei pierd timpul aiurea.

Numărătorul amator de cărți

Posibil să poți identifica și indivizi care numără cărțile. Pur și simplu. O fac la vedere sau mai subtil, o fac din ignoranță sau din necunoștință. Cert este că astfel de persoane au citit, cândva, că numărarea cărților oponentului ar putea ajuta la stabilirea unor mutări, cât pentru a intui ce mână de cărți ajung la ei. Nimic mai greșit și mai grăbit, cand nu prea ajută să se țină evidența cărților, lucru de altfel imposibil. Nu ajută, când scopul tău este să râzi, căci un joc tocmai asta înseamnă: detașare și relaxare. Astfel de persoane nu sunt tocmai ușor de identificat, pentru că vor să își păstreze abilitatea secretă, cât pentru a se folosi de ea fără probleme.

Profesionistul

Acest ultim stereotip se numește Pro Gamer - este cel care se autoproclamă profesionistul și care își alege openenșii din elita celor care ajung la el. Este cel pretențios, este cel tăcut, este cel care nu se lasă impresionat cu nimic. S-ar putea să îl fi și auzit când se laudă cu talentul lui, cel mai probabil va avea cerințe absurde și va denota mult egoism în privința multor aspecte. Cu siguranță că cei din această tipologie vor face în așa fel încât și cazinoul să știe câți bani au băgat  și cât se așteaptă să câștige - căci sigur o va face. Este cel care se antrenează pentru un sport al provocărilor și știe mereu ce are de făcut.

Fiecare dintre aceste stereotipuri de personaje care joacă Blackjack are ceva anume de oferit. Poate că nu este cel mai etic să cataloghezi niște oameni care caută doar să se simtă bine. Nici măcar nu este misiunea ta de a-l face să se răzgândească, ci mai degrabă despre a le spune că este în regulă să fii diferit și să vrei mai mult de la tine.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%