Patronatele medicilor de familie cer adoptarea de urgență a legii certificatului digital

Noiembrie 2 10:20 2021 by sanatateabuzoiana.ro

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a făcut un apel în acest sens către parlamentari prin care le solicită să aprobe fără nici un fel de întârziere acest proiect, la fel cu m au făcut-o și alte state europene încă din perioada verii.

Impunerea prezentării certificatului digital pentru a avea acces în anumite spații și la anumite activități se pare că a avut efectul scontat, fiind urmată imediat de o creștere considerabilă a numărului de persoane care s-au prezentat la centrele de vaccinare. Numai că, această măsură este impusă doar parțial, lăsând o breșă importantă care face ca gradul de eficiență să fie și el tot parțial. Spre deosebire de alte țări europene care au făcut asta încă din vară România nu a impus prin lege obligativitatea certificatului verde și pentru cadrele sanitare, angajații din instituțiile publice și celor din celelalte sectoare economice. Astfel, asistăm în această perioadă la un paradox: cetățenii nevaccinați nu au acces în instituțiile publice și n alte spații, în timp ce angajații acestora nu trebuie să prezinte nici dovada vaccinării nici pe cea a unui test negativ. De asemenea nici cei care verifică certificatele digitale, inclusiv polițiștii, nu trebuie să prezinte un astfel de document pentru a-și exercita atribuțiile.

Un proiect de lege care impune obligativitatea certificatului digital pentru angajații instituțiilor publice și cei din... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%