Cum se vor desfășura cursurile, de luni, la Buzău? Poziție fermă a prefectului de Buzău

Noiembrie 2 07:52 2021 by sansanews.ro

Vineri, 5 noiembrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar trebui să anunțe cum se vor desfășura cursurile începând de luni, 8 noiembrie, după “vacanța impusă” de 2 săptămâni. Ministrul a subliniat că decizia va fi luată doar în funcție de situația epidemiologică și doar după discuții cu autoritățile sanitare.

La Buzău, în localitățile cu rată de incidență ridicată, școlile ar trebui să rămână închise. A spus-o clar prefectul Daniel Țiclea, în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv. Prefectul de Buzău a arătat că nu este momentul pentru redeschiderea școlilor și trimiterea copiilor în colectivitate, întrucât riscul de îmvolnăvire este în continuare foarte ridicat iar spitalele sunt încă supraaglomerate.

“V-o spun  cu toată fermitatea și toată determinarea, și am promis-o întregului sistem medical din Buzău. Eu voi face tot ce-mi stă în putință ca de luni școlile să înceapă cel mult în scenariul on –line pentru acele comunități aglomerate, nu în comunele cu zero cazuri. Voi folosi toate pârghiile și toate prevederile legale, dacă va fi nevoie voi merge la fiecare ședință de Consiliu de Administrație să conving pe toată lumea că deși aceasta nu va rezolva problema, măcar nu o va agrava. Buzăul n- a fost niciodată într- o situație asa gravă din punct de vedere medical.”

Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea

La Buzău, recent, managerii de spitale și reprezentanții DSP au cerut închiderea... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%