Mai bine de jumătate din Spitalul Județean va deservi suspecții și pacienții COVID. Ultimele măsuri dispuse de autorități pentru a face față tsunami-ului de infectări cu SARS-CoV-2

Noiembrie 2 16:04 2021 by sansanews.ro

Noi măsuri dispuse de conducerea Spitalului Județean Buzău, pentru a face loc valului de  bolnavi cu COVID, care au nevoie de internare, de supraveghere de specialitate, de tratament adecvat pentru a lupta cu boala și, în cele mai multe cazuri, de oxigen pentru a putea continua să respire.

Pentru că toate locurile din cel mai mare spital buzoian sunt ocupate nu de acum, ci de două săptămâni, iar paturile la Terapie Intensivă devin libere doar după ce un bolnav moare, dar și pentru că în curtea spitalului sunt atâtea salvări și mașini personale cu bolnavi care așteaptă, reprezentanții Spitalului Județean au luat decizia, marți de a-i muta pe bolnavii de la Neurologie în secția de Cardiologie iar în spațiul rămas liber să fie adusă o categorie de bolnavi. Este vorba despre pacienți cărora testele rapide le ies negative, însă ei au semne clare că au avut sau că au încă infecția cu SARS CoV2. În acest spațiu, la Neurologie, ar urma să rămână până la ieșirea testului RT PCR, care va arăta clar dacă medicii au de-a face cu un bolnav infectat sau nu.

”La ultima analiză făcută la nivelul spitalului cu Comitetul Director și Comitetul Medical, s-a decis ca la etajul I să se mute Neurologia pe secția Cardiologie, pentru că pacienții internați nu mai sunt în număr mare, mă refer la  cronici sau programați.... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%