Staţiunea viticolă Pietroasele, sursa celor mai apreciate vinuri de pe piaţa românească

Podgoriile din Muntenia sunt încă pustii, deşi în alţi ani culesul strugurilor era în toi la această dată din an. Asta, deoarece viticultorii trag de timp şi încă aşteaptă ca boabele de struguri să acumuleze suficient zahăr, ca apoi să scoată cel mai bun vin.
Se ştie că pe dealul Istriţa, în judeţul Buzău, se produc vinurile cele mai aromate, cramele de aici păstrând adevărate comori.
Ploile din primăvară, urmate de căldurile din toiul verii, au ajutat soiurile dulci şi aromate, cultivate pe versanţii Istriţei, astfel că fermierii se aşteaptă să obţină vinuri de calitate.
”Cine a stat în vie a obţinut rezultate frumoase. Într-adevăr, am avut un an cu provocări în toată perioada de vegetaţie, cu precipitaţii abundente în anumite perioade când nu ar fi trebuit să cadă, în perioada de înflorit. Ploile au îngreunat tratamentele fito-sanitare şi am avut inclusiv căderi de grindină”, spune Alina Donici, specialist în viticultură.
Staţiunea viticolă Pietroasele, din judeţul Buzău, este sursa celor mai apreciate vinuri de pe piaţa românească. “Tămâioasa de Pietroasele” este regina vinurilor produse în unitatea de cercetare a Universităţii de Ştiinţe Agronomice, fiind catalogat drept cel mai aromat sortiment din clasa tămâioasei româneşti.
Solul dă gustul vinului de Pietroasele, spun viticultorii din zonă. Dealurile de la Curbura Carpaţilor sunt expuse la soare de dimineaţă şi până la apus iar... [Citește articolul integral pe infobaragan.ro].
|