Şapte personalităţi care au contribuit la prestigiul Buzăului, cetăţeni de onoare post-mortem ai municipiului • Opinia Buzău

Aprilie 23 21:06 2018 by opiniabuzau

Şapte personalităţi buzoiene, cu activitate remarcabilă în diverse domenii, vor primi titlul onorific de cetăţean de onoare post-mortem al municipiului. Aceasta după ce, joi, la şedinţa ordinară a Consiliului Local, aleşii municipali vor adopta o hotărâre în acest sens.

Decizia executivului Primăriei de a promova o hotărâre care să recunoască, încă o dată, valoarea respectivelor personalităţi ,,care, prin realizările lor deosebite, au contribuit la prestigiul municipiului Buzău, în ţară şi în străinătate”, vine în contextul aniversării Centenarului României Mari. ,,În anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la constituirea statului naţional unitar român, realizat prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş cu Regatul României, moment important în afirmarea identităţii şi tradiţiilor naţionale. Acest moment aniversar trebuie marcat corespunzător, la nivel local şi naţional, prin organizarea şi desfăşurarea de manifestări, acţiuni şi proiecte de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi a primului Război Mondial. Marcarea Centenarului României este o modalitate de recunoaştere şi conservare a valorilor culturii naţionale şi diversităţii expresiei sale. În cadrul acestor acţiuni de aniversare vom desfăşura activităţi menite să omagieze şi acele personalităţi cu merite deosebite, care au adus o contribuţie deosebită în viaţa comunităţii şi la prestigiul oraşului sau a ţării în lume”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului proiectului, primarul Constantin Toma.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%