Risc crescut de incendii în zilele caniculare! Avertismentul autorităților

Iulie 23 15:10 2022 by sansanews.ro

E alertă de incendii în Buzău, la fel ca în întreaga țară, din cauza caniculei care favorizează declanșarea focului pe miriști și în păduri. Încă de zilele trecute, secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, avertiza că arderile necontrolate, cauzate de oameni, sunt numeroase și creează pericole majore. Și, având în vedere seceta accentuată, focul se aprinde și mai uşor în această perioadă.   Pentru a evita o tragedie, autoritățile le recomandă oamenilor să sune la 112 imediat cum observă un incendiu, scrie sansanews.ro.

“Pentru că această secetă prelungită a generat uscăciune în vegetația din tot județul, ne asteptăm să apară și ceva incendii de vegetație. De aceea, rugămintea noastră este să sporim vigilența, să anunțați instituțiile publice, să sunați la 112  dacă observați că fermieri sau vecini de-ai dumneavoastră intenționează sau au pus un foc deschis. Este foarte important ca printr-o manieră preventivă să încercăm să limităm acest pericol care dezechilibrează întreg sistemul de situații de urgență din județul Buzău”, transmite prefectul de Buzău, Daniel Țiclea.

În același timp, populația este avertizată că orice foc prin care se intenționează arderea vegetației se aprinde doar dacă s-a obținut aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului și a fost informat...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%