Rejudecarea unui dosar cu o sentință record pentru abuz în serviciu începe în această lună la Judecătoria Pătârlagele • Opinia Buzău

Decembrie 3 22:01 2017 by opiniabuzau

La Judecătoria Pătârlagele începe în această lună rejudecarea dosarului în care fostul primar al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, a fost condamnat acum un an la 10 ani, 3 luni şi 20 de zile închisoare, fiind găsit vinovat, de un complet de judecată al acestei instanțe, de toate cele nouă capete de acuzare cu care a fost trimis în judecată de Parchetul Curții de Apel Ploiești. Sentința a fost pronunțată în dosarul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecință a unor acte ilegale ale fostului primar de la Nehoiu și este una record, fiind dată după mai bine de trei ani de când un cimitir şi mai multe locuinţe din Nehoiu, zona Lunca Mare, au fost la un pas să fie acoperite de pământ după ce terenul a luat-o la vale, destabilizat prin tăieri ilegale de pădure. În luna septembrie, fostul primar al oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, a reuşit, la Curtea de Apel Ploiești , să obțină anu­larea sentinţei pe fond primită în cauză.

Instanța din Ploieşti a admis, pe 15 septembrie, apelurile declarate de Florentin Lungu şi de celălalt inculpat, Crina Dicu, inginer silvic la Ocolul Silvic Privat Nehoiu la data faptelor, condamnată la patru ani şi şapte luni de închisoare cu executare, dar şi de partea civilă Primăria Nehoiu şi a dispus rejudecarea dosarului. De asemenea, cei doi au obținut și revocarea măsurii controlului judiciar.

Procesul va fi reluat, spre rejudecare, pe 18 decembrie

Reamintim că fostul primar de la Nehoiu a cerut și revizuirea în dosarul în care a fost condamnat la doi ani și două luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, constând în aceea că, în calitatea sa de primar al Oraşului Nehoiu a atribuit un contract, în valoare de 72.550,37 lei, SC Transervcons Andi SRL Nehoiu, reprezentată de Burlacu Elena Iulica. În această cauză, Florentin Lungu a fost trimis în judecată în anul 2014. În rechizitoriul dosarului, procurorii au reţinut că Lungu, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a dispus plata prioritară a sumei de 273.735 lei către o societate comercială al cărei asociat unic era el însuşi, plata fiind dispusă în baza unui contract de achiziţie publică de lucrări încheiat cu Primăria Oraşului Nehoiu în anul 2008, contract încheiat pentru efectuarea de lucrări de reparaţii la Policlinica orăşenească..

„Conform probatoriului administrat în cauză, a rezultat că plata către executantul lucrărilor s-a realizat în cinci tranşe prin trei compensări, o plată din fonduri proprii, iar ultima tranşă printr-o convenţie de împrumut de la Ministerul Finanţelor Publice, asumat de Primăria Nehoiu, act semnat de inculpat, în calitate de primar”, notau procurorii la acea dată.

Actele de urmărire penală au stabilit, de asemenea, că primarul a iniţiat şi susţinut în Consiliul Local Nehoiu solicitarea unui împrumut, din care ar fi urmat să se achite sume de bani firmei deţinute de către edil, „deşi factura emisă nu reprezenta o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, neputând fi astfel considerată plată restantă, respectiv arierat”.

Un al doilea capăt de acuzare în acel dosar trimis deja instanţei pentru judecată se referă la faptul că, în octombrie 2012, Florentin Lungu, în calitate de primar al oraşului Nehoiu, a semnat personal un contract încheiat între Primărie şi o societate comercială reprezentată de o femeie în calitate de administrator, având ca obiect executarea, finalizarea şi întreţinerea unei lucrări de reabilitare a Policlinicii orăşeneşti, în valoare totală de 72.550 lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că femeia care administra firma figura, încă din anul 2010, ca angajat, la societatea comercială la care inculpatul era asociat unic.

 

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%