Evenimentul caritabil „Vis de Crăciun”, la a patra ediție • Opinia Buzău

Decembrie 3 22:00 2017 by opiniabuzau

Asociația Crucea Portocalie organizează, și în acest an, evenimentul caritabil „Vis de Crăciun”, care va avea loc vineri, 8 decembrie, începând cu ora 16,30, la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman. Aflat la cea de-a patra ediție, evenimentul aduce în atenția buzoienilor povestea elevului Denis Ionuț Daniel, din Vadu Pașii.

„Cuvintele de apreciere la adresa lui Denis au venit atât din partea doamnei director al Școlii Gimnaziale Vadu Pașii, cât și dintr-a multor cadre didactice. Doamna director Viorica Rotărescu spune că Denis are mereu o atitudine pozitivă față de școală și familie, interacționează și colaborează foarte bine cu colegii și profesorii, are aptitudini cognitiv-intelectuale, este echilibrat și integru, chiar dacă posibilitățile material ale familiei sale sunt modeste. La doar treisprezece ani, Denis ascunde în trupul de copil mintea unui om matur. Cu multă seriozitate, dar și cu ușoară timiditate izvorătă din bunul-simț al celui care ințelege foarte bine măsura lucrurilor, ne-a mărturisit că dorește să devină avocat. Denis speră că va reuși să facă dreptate oamenilor. Dorește să traiască într-o lume demnă, dreaptă, pe care el însuși să o poată construi. Știe că posibilitățile materiale  ale familiei nu îi permit o pregătire școlară pe o perioadă îndelungată de timp. Singur face mari eforturi pentru a putea depăși neajunsurile familiei. Condițiile de studiu sunt precare; dacă toți colegii își fac temele la un birou sau la masa de lucru, el este nevoit să își facă temele pe pat, din lipsa unei mese, căci  despre birou nici nu poate fi vorba. Nu își doreste telefon de ultimă generație și nici haine de firmă, își dorește un birou pe care să îl împartă cu fratele mai mic”, spune reprezentantul Asociației Crucea Portocalie, consilierul județean liberal Emilia Babiuc.

Ea mai spune că Denis Ionuț Daniel își dorește un computer și o imprimantă, dat fiind că este pasionat de IT și de limba engleză, dar și pentru că multe teme școlare impun folosirea calculatorului. De multe ori, pentru a putea studia, Denis merge la biblioteca din comună și, prin bunăvoința celor de acolo,i poate folosi un computer și chiar imprimanta.

„Îi place fotbalul, pe care îl practică în echipa școlii. Îi place să meargă cu bicicleta, dar visul de a avea o bicicletă i se pare nerealizabil. Evenimentul <Vis de Crăciun> din acest an este destinat strângerii de fonduri pentru împlinirea viselor lui Denis. Mulțumim, pentru serioasa implicare în proiectul nostru, Primăriei Vadu Pașii, Școlii Gimnaziale Vadu Pașii și, nu în ultimul rând, doamnei Alina Burlacu, președintele Organizației Femeilor Liberale Vadu Pașii. Cu această ocazie invităm buzoienii, care doresc să sprijine financiar dezvoltarea intelectuală a elevului Denis Ionuț Gheorghe, la evenimentul <Vis de Crăciun>, eveniment se adresează celor care doresc să dăruiască și să se bucure de un spectacol realizat de elevi buzoieni. Vă veți delecta cu muzică de calitate, dans, colinde și multe alte surprize”, mai spune Emilia Babiuc.

Sponsorii evenimentului sunt SC Cristal Import Export 2007, Sebigaz Service, SC Papuc Nicolae și Elena, iar parteneri media sunt OPINIA și Campus TV.

Prima ediție a evenimentului caritabil „Vis de Crăciun”, organizat pe 11 decembrie 2014 de Asociația Crucea Portocalie, a avut drept scop strângerea de fonduri pentru tratamentul micuțului buzoian Mihai Constantin care, la șapte ani ai săi, a fost diagnosticat cu chist arahnoidian retrocerebelos și sindrom Dandy Walker. Pentru acesta, clinica Beike din Thailanda propusese un tratament cu celule stem, al cărui cost se ridica la 38.000 dolari, necesară pentru opt implanturi cu asemenea celule. A doua ediție, organizată pe 17 de04cembrie 2015, a avut un dublu scop: strângerea de fonduri pentru încurajarea a doi elevi sportivi, campioni naționali și europeni la lupte, Ștefan Coman și Simona Zidaru, de la Clubul <Herion> din Cislău, dar și pentru tratamentul medical al buzoianului Cătălin Ilnițchi, victimă a tragediei de la Club Colectiv, care se afla internat la o clinică din Israel. Anul trecut, evenimentul s-a concentrat pe strângerea de fonduri necesare unui tratament pentru copilul Romeo Valentin Panait, diagnosticat cu distrofie musculară Duchenne.

 

 

 

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%