Elevii Colegiului Hasdeu au mers peste Prut cu cadouri pentru copiii din Soroca • Opinia Buzău

Decembrie 3 12:13 2017 by opiniabuzau

Pentru al șaptelea an consecutiv, reprezentanții Colegiului Hasdeu au mers în Republica Moldova pentru a le oferi cadouri copiilor din Soroca. Este vorba despre proiectul de voluntariat „Fratele meu de peste Prut”, în cadrul căruia hasdeienii au oferit caiete, cărți, jucării, hăinuțe, stegulețe tricolore familiilor nevoiașe și instituțiilor publice.

„Hasdeienii au donat peste 150 cutii-cadou pentru 150 copii din Soroca, în jur de 2000 de cărți pentru biblioteca din mediu rural și am susținut o conferință dedicată centenarului Unirii. În plus am oferit  ajutoare pentru patru familii vulnerabile. Peste 500 de elevi au muncit timp de trei luni la acest proiect”, a declarat profesoara Elena Năstăsoiu de la Colegiul Hasdeu.

Primiți cu pâine și sare

Potrivit observatorul.md, buzoienii au vizitat Gimnaziul din satul Vărăncău, fiind întâmpinați de gazde cu pâine și cu sare. De asemenea, reprezentanții școlii de peste Prut au susținut un concert dedicat dragostei față de neam și istorie.

Elevii buzoieni au mers în fiecare clasă și au oferit copiilor daruri și câte o îmbrățișare, amintindu-le că cei aflați pe ambele maluri ale Prutului sunt „frați”. De asemenea, ei au venit cu o donație generoasă pentru școală, care a constat din cărți, echipament tehnic și alte cadouri simbolice.

„Suntem bucuroși și mulțumim colegilor români, de faptul că au stârnit atâtea zâmbete pe fețele copiilor. Donația este binevenită, mai mult decât atât, unii copii au beneficiat și de colete speciale, pentru întreaga familie”, a declarat pentru observatorul.md directoarea Gimnaziului din Vărăncău, Ala Tașnic.

Pe 30 noiembrie, delegația din Buzău, alături de elevii Liceul Teoretic „Ion Creangă” au organizat Conferința “Marea Unire, oamneni și fapte”, în incinta liceului. In cadrul acesteia, mai mulți elevi au fost premiați. Delegația din România a participat și la evenimentele dedicate Marii Uniri din 1918, care s-au desfășurat pe 1 ianuarie la Soroca.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%