Prefectura va sesiza Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, privind răspândirea virusului PPA, în comuna Vadu Pașii

Februarie 17 10:13 2019 by stiridebuzau.ro

Prefectura Buzău va depune la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău o plângere penală privind comiterea de infracțiuni de răspândire a bolilor la animale, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscală și punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, pe numele unor comercianți neautorizați de porci din zona Vadu Pașii care s-ar face responsabili de răspândirea virusului pestei porcine africane.

La sesizare sunt atașate și documente care au fost strânse de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău. În urma verificărilor s-a stabilit că există persoane care comercializează porci vii și care, cu intenție, au luat din zona Brăila, zona Ulmu, porci și i-au vândut și la Vadu Pașii.

În cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor de săptămâna trecută, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău au declarat că în urma anchetelor efectuate în comuna Vadu Pașii nu au fost semnalate situații de natură penală. Totodată, s-a mai menționat că nu au fost identificate animale care să provină din din alte județe, din zone cu focare de PPA.


Sursa: stiridebuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%