Polițiștii au ajuns la Școala de olărit de la Colți. Nu singuri, ci însoțiți de zeci de elevi. Lecțiile de olărit, darul oamenilor legii pentru copii (FOTO+VIDEO)

Decembrie 7 18:16 2021 by sansanews.ro

Școala de olărit de la Colți a devenit neîncăpătoare. Chiar în ziua de Sfântul Nicolae, zeci de copii au luat loc în bănci, au ascultat sfaturile profesorilor și au modelat, pentru prima dată în viața lor, obiecte din lut.

Polițiștii buzoieni au fost cei care le-au dăruit copiilor, de Moș Nicolae, o zi de neuitat. Le-au oferit în dar o experiență unică. 20 de copii din Calvini au ajuns la Școala de olărit de la Colți, unde au luat lecții de la profesorii de aici. Au învățat cum să modeleze un vas din lut și multe altele.

“În ziua de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat, în parteneriat cu Asociația Centrul de Artă Aluniș, un atelier interactiv de modelaj în lut pentru elevii clasei a VII-a, din cadrul  Școlii Gimnaziale Calvini.       Elevii participanţi au beneficiat de cursuri gratuite de olărit și terapie prin artă în cadrul Școlii de olărit de la Colți, județul Buzău. Atelierul dedicat meșteșugului olăritului și artei ceramice a fost o experiență magică, prin care o mână de lut s-a transformat în obiecte de o frumusețe aparte, dăruind bucurie celor 20 de elevi cooptaţi”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Pe lângă lecțiile de olărit, copiii au învățat și alte lucruri extrem de utile: cum să socializeze, cum să se integreze în societate dar și... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%