Dorești să trimiți un pachet rudelor tale din străinătate? Iată ce trebuie să știi despre livrarea internațională!

Decembrie 7 16:59 2021 by buzau.net

Dacă înainte trebuia să te chinui să trimiți un colet în străinătate prin poștă, află că acum nu mai trebuie să-ți bați capul cu acest aspect. Lumea a evoluat extrem de mult și există posibilitatea să trimiți pachete prin companii de curierat care livrează internațional. Iată de ce aspecte trebuie să ții cont când te pregătești să trimiți primul tău pachet în străinătate. 

Ce trebuie să știi despre livrarea internațională:

1. Alege o companie de încredere

Acesta este primul pas de care trebuie să ții cont când te hotărăști să trimiți un pachet în străinătate. Firma pentru care optezi trebuie să fie de încredere, cu o experiență vastă în spate și cu recomandări bune. Fă o mică cercetare, caută recenzii pe internet și pe paginile lor oficiale de pe rețelele sociale și scrie o listă de argumente pro și contra asupra companiilor pe care le-ai găsit. O companie de curierat potrivită este una care livrează internațional, dar și național, care este la curent cu tehnologia modernă și care are respect față de clienți. Dacă mai ai nevoie de alte argumente pro, vezi aici ce poate oferi tabitatour.ro pe partea de livrare internațională și fă alegerea potrivită pentru siguranța coletelor tale.  

2. Trebuie să-ți împachetezi bine coletul

Acest aspect este extrem de important la orice tip de livrare. Nu contează dacă trimiți un colet doar către orașul vecin, împachetarea corespunzătoare a bunurilor este crucială pentru ca produsele sau marfa să ajungă în stare intactă la rudele tale. Pentru a evita deteriorarea coletului, iată două sugestii importante de care să ții cont:

  • Optează pentru o cutie care să se plieze fix pe dimensiunea produselor. Dacă alegi o cutie sau un plic, dacă cere cazul, mai mare, atunci riști ca pachetul tău să ajungă la destinație cu lovituri extreme. Dacă alegi o cutie mai mică, atunci acesta va fi predispus la rupere; 
  • Materialul de ambalare este și el important în acest proces de împachetare. Foliile cu bule sunt optime pentru produsele fragile, iar documentele pot fi livrate printr-un plic de carton.

3. Documentează-te despre actele necesare

Livrarea internațională este acompaniată de o mică birocrație. Sunt o grămadă de hârtii de făcut și de completat, depinzând de ce vrei să trimiți în străinătate și în funcție de țara în care livrezi coletul. 

Pe lângă acest lucru, trebuie să te documentezi despre regulile țării și despre lucrurile interzise pe care nu ai voie să le trimiți în afară. Poate în țara respectivă este interzisă comercializarea anumitor obiecte sau la unele obiecte se percepe o taxă în plus. Dacă încalci aceste reguli, nu numai că nu va ajunge coletul tău la destinație, dar poți să primești o amendă uriașă și poți să ajungi chiar și în istanță. Anumite lucruri, cum ar fi medicamente sau animale sunt strict interzise pentru livrarea peste hotare. 

Vestea bună este că acum cu tehnologia modernă, poți să afli cu ușurință care sunt regulile fiecărei țări, ce taxă trebuie să percepi și care sunt consecințele dacă încalci anumite reguli. 

După cum vezi, transportul internațional poate să aducă o doză de stres pe capul tău, de aceea trebuie să alegi cea mai bună companie de curierat ca să te asiguri că pachetul tău ajunge în siguranță și fără probleme la destinație. 

Sursa foto: Pexels.com




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%