POLIȚIA BUZĂU: 47 de pietoni  au fost sancționați iar 13 șoferi au rămas fară permisul de conducere

Ianuarie 26 15:46 2023 by buzau.net

În data de 25 ianuarie a.c, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 22 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Tot ieri, în intervalele orare 09.00 - 12.00, respectiv 15.00 - 19.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Buzău au acționat pentru prevenirea și combaterea indisciplinei pietonale.

În urma acțiunii 47 de pietoni  au fost sancționați și consiliați cu privire la riscurile la care se expun atunci cănd traversează prin loc nepermis. Totodată, 13 permise de conducere au fost  reținute şoferilor care „au uitat” să acorde prioritate de trecere participanţilor la trafic din această categorie.

 

Aparatele radar au înregistrat 37 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de   conducere pentru următoarele  90 de zile,  respectiv 120 de zile.

Cea mai mare viteză pe timp de noapte - 114 km/h a fost înregistrată de aparatul radar amplasat în Poșta Câlnău, pe DN2E85, maşina fiind condusă de un bărbat din Ilfov, în vârstă de 47 de ani.

Alte sancţiuni au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță (20),  care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (10), dar şi 33 pentru alte abateri în trafic.

Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității auto, dar și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 44.000 de lei.

 

Având în vedere atenționarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie, de Cod galben de ninsoare și viscol, valabilă în intervalul 27 ianuarie, ora 10.00-28 ianuarie, ora 22.00, polițiștii buzoieni recomandă șoferilor:

 

* să reducă viteza de deplasare, în condițiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30 km/h în localități și 50 km/h în afara acestora;

 

* să-și asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, luneta și geamurile laterale;

 

* să asigure buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și a sistemului de climatizare și dezaburire;

 

* să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic;

 

* să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autoturismul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță;

 

* să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece;

 

* să nu frâneze sau să vireze brusc și să folosească cu precădere frâna de motor;

 

* să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public;

 

* în condiții de ninsoare abundentă, șoferii au obligația să nu oprească ori să staționeze pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public pentru a permite intervenția mijloacelor de deszăpezire și desfășurarea traficului în general;

 

* să respecte semnalele și indicațiile agenților de circulație.







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%