Două inimi au fost transplantate de echipa profesorului Horațiu Moldovan, în ultima săptămână

Ianuarie 26 10:17 2023 by sanatateabuzoiana.ro

Mulți alți români aflați în suferință, pe listele de așteptare pentru transplant, au primit, în ultima săptămână, o nouă șansă la viață și posibilitatea de a privi cu încredere și speranță spre viitor.  , scrie sanatateabuzoiana.ro.

În timp ce majoritatea românilor au profitat de weekend și de minivacanța prilejuită de aniversarea Unirii Principatelor, mai multe chipe de medici s-au aflat la datorie și au făcut minuni pentru pacienții a căror viață atârna de un „fir de ață”, dar care își doreau cu disperare să trăiască și se rugau să primească o nouă șansă de a petrece încă un timp alături de cei dragi și de a face lucruri pe care până acum nu au avut timp sau nu au putut să le ducă la bun sfârșit.

Echipa coordonată de prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan a efectuat, duminică, al doilea transplant cardiac realizat anul acesta la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a UMF Carol Davila de la Spitalului Clinic de Urgență București (SCUB) și al treilea din România, din acest an.

Miercuri, echipa profesorului Moldovan a făcut posibil ca o inimă nouă să bată în pieptul unui alt pacient a cărui unică șansă la supraviețuire era un transplant cardiac, după ce marți, la IUBCvT Târgu Mureș, echipa profesorului Horațiu Suciu a realizat primul transplant de cord din România, în acest an.

Minunea din weekend a fost posibilă datorită altruismului și generozitatii familiei unui donator aflat în moarte cerebrală și a...

Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%