Pași importanți pentru unirea cu Ținteștiul. A fost stabilită data referendumului - Jurnalul de Buzau

Mai 24 08:53 2021 by jurnaluldebuzau.ro

Primarul Constantin Toma a niţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Referendumului având ca obiect modificarea hotarelor Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Buzău şi Unităţii Administrativ Teritoriale Comuna Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative.

Buzoienii şi localnicii din Ţinteşti vor fi chemaţi la urne în prima duminică a lunii octombrie, atunci când vor vota pro sau contra fuzionării celor două localităţi, scrie jurnaluldebuzau.ro.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanţilor, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localităţi, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă.

”Vă rog să fiţi alături de mine pentru a duce această iniţiativă la bun sfârşit. Începând din acest moment, vă invit să fiţi parte activă în campania de informare şi consultare. Dublarea suprafeţei administrative a municipiului Buzău înseamnă dublarea oportunităţilor de dezvoltare a acestuia!”, a scris primarul Buzăului, Constantin Toma.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%