Pâinea se scumpește, din nou! De la începutul anului, prețul deja s-a dublat. La ce să ne așteptăm din toamnă

Iulie 23 16:48 2022 by sansanews.ro

Seceta scumpește aproape totul din farfurie. De la legume, fructe până la carne, lactate și mai ales produsele de panificație. Iar veștile proaste nu se opresc aici. Din cauza producția slabe de grâu, brutarii anunță că din toamnă sunt nevoiți să crească din nou prețurile la pâine. Asta după ce din ianuarie și până acum prețul unei franzele s-a dublat.  , scrie sansanews.ro.

Mâncarea va fi din ce în ce mai scumpă, iar primii care anunță scumpiri sunt brutarii. La Buzău, o franzelă care costa la începutul anului 1,65 de lei acum a ajuns să se vândă cu un preț dublu. Însă, din toamnă, aceasta va fi și mai scumpă.

”Acum o franzelă costă aproximativ 3,50 lei la 450 g. La începutul anului costa 1,65 lei. Ca să putem face față scumpirilor prețul la pâine ar trebui să crească cu cel puțin 30%”, a spus Dan David, producător panificație Buzău.

Acesta spune că această scumpire este de fapt un efect al majorărilor, în lanț, înregistrate la materia primă, utilități și carburanți.

”De la începutul anului, kilogramul de făină a crescut de la 1.99 lei la aproape 6 lei. Grăsimile vegetale, de la aproximativ 3.99 lei au sărit de 9 lei, drojdia are și ea o creștere, dar nu chiar atât de semnificativă. Gazele...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%