Opiniile doctorului Dănuț Păle, apreciate de Comisia Europeană

Iunie 18 08:35 2018 by buzau.net
Opiniile doctorului Dănuț Păle, apreciate de Comisia Europeană

Printr-o scrisoare de mulțumire transmisă Camerei Deputaților, poziția exprimată de deputatul buzoian, referitoare la „Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii”, este apreciată de forul european.

Medicul veterinar buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, a reușit să atragă atenția Comisiei Europene, pentru opinia exprimată într-o comunicare cu privire la „Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii”.  Opinia deputatului social-democrat buzoian, adoptată cu votul tuturor celor prezenți printr-o Hotărâre a Camerei, sublinia necesitatea finanțării politicii agricole comune cel puțin la același nivel ca în prezent, deoarece un pilon de dezvoltare rurală puternic ar putea asigura continuarea modernizării și crearea locurilor de muncă în zonele în care acest lucru este esențial. În document se mai recomanda sprijinirea diversificării activităților agricole prin folosirea resurselor genetice pentru a fi redusă vulnerabilitatea pieței la prețurile volatile, dar și sprijinirea cooperării în cercetarea științifică și a parteneriatelor interdisciplinare între cercetătorii din domeniile agricole și cei din informatică.

Comisia Europeană, printr-o scrisoare semnată de prim-vicepreședintele Frans Timmermans și Comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, a transmis Camerei Deputaților o scrisoare de mulțumire cu privire la opinia exprimată de Dănuț Păle cu privire la acest subiect, transmite Camera Deputaților, printr-un comunicat.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%