O nouă șosea spectaculoasă. Trans-Cislău, înconjurat de un peisaj de poveste - Campus TV

Februarie 4 09:38 2023 by campusbuzau.ro

Un drum care șerpuiește prin pădurile dintre Prahova și Buzău a devenit una dintre cele mai spectaculoase șosele din țară. Drumul, lung de 11 kilometri, străbate păduri dense din judeţul Buzău şi are multe curbe strânse. Imaginile postate de un localnic din Cislău, pe Youtube, arată cât de spectaculos este, după prima ninsoare din acest an, traseul parcurs cu mașina pe șoseaua reabilitată recent de Consiliul Județean Buzău, scrie campusbuzau.ro.

Trans-Cislău pornește de pe DN 10, din localitatea Cislău, intră în Scărișoara, urcă spre Buda Crăciunești și continuă în județul Prahova, pe un drum cu multe curbe și peisaje unice de o parte și de cealaltă. Șoseaua este spectaculoasă în orice anotimp, mai ales acum, după ce a îmbrăcat mantia albă a iernii, pentru prima oară după modernizare.

Șoseaua Trans-Cislău a fost modernizată, între 2021 și 2022, cu fonduri de la Consiliul Județean Buzău. Lucrările au constat în consolidarea terasamentului, aplicarea unor straturi de asfalt și amenajarea unor podețe și canale betonate de scurgere a apei pluviale.  

Această nouă șosea deschide calea dezvoltării unei zone superbe, cu un mare potențial turistic. Jurnalistul de investigații Alex Dima, originar din comuna Pietroasele, invitat la un podcast video de către elevii Colegiului Național „B.P. Hasdeu”, este sigur că zona de deal dintre județele Buzău și Prahova va cunoaște o dezvoltare fără precedent, din punct de vedere...

Citește articolul integral pe campusbuzau.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%